Historisk trening på Øra

Det ble også tid til Solbærtoddy, kafe og julekjeks. Foto: Privat

I går, 29. desember arrangerte Røros IL Volleyball sin først snøvolleyball trening på Øra. Spillere fra Tolga, Røros og Bruksvallarna deltok på den historiske treningen.

– Deltakerene var nok noe spent på temperatur og forholdene på banene. Etter 2,5 timer ved banene, så konkluderte de med at det var ideelle forhold, og at temperaturen slettes ikke var noe problem. Luer og flere lag med klær ble kastet iløpet av oppvarmingen. Det fristet til gjentagelse, og kanskje vi lar et nett henge oppe igjennom vinteren, sier Vidar Kojan Grind i Røros IL Volleyball.

Snøvolleyball er ny idrett. 2-4 mars 2018 ble tidens første snøvolleyball NM gjennomført på Gaustatoppen ved Rjukan. I følge Vidar Kojan Grind jobber FIVB (Fédération Internationale de Volleyball) for at dette skal bli en del av programmet i vinter OL. Kanskje så tidlig som 2022. Reglene er ganske lik Sandvolleyball, men det ser ut til at det vil være 3 personer på hvert lag. Ikke 2 slik som i sandvolleyball.

Her er noen bilder fra den historiske snøvolleyballtreningen på Øra.

Med en snødybde på 15cm, så krevdes det lite forarbeid for å gjøre banen klar til spill. Noe snørydding ved nettet, og «løse» opp snøen ved resten av banen så var den klar for oppvarming og spill. Foto: Privat
Oppvarming. Foto: Privat
Det ble også tid til Solbærtoddy, kafe og julekjeks. Foto: Privat
Deltakerne. Foto: Privat

1. januar starter Røros IL Volleyball opp igjen treninger inne, etter å hatt en kort juleferie. De ønsker alle velkommen. Treningene er åpen for alle, uansett bakgrunn, og alder.

  1. januar arrangeres den tradisjonelle nyttårsturneringene. Her er det allerede påmeldt flere lag. Samle venner, jobben eller andre, og meld på lag er oppfordringen fra arrangøren.