Historisk bryllup i Bergstadens Ziir

Nå er kjærligheten størst i kirka også for likekjønnede som elsker hverandre. Foto: Aina Catrine Hammern.
De kom ut av Ziiren!
Foto: Privat.

Siv Leinum-van der Stroom og Mariem Brubakk van der Stroom ble historiske, da de som første likekjønnede par, ble viet i Røros kirke sist helg. Nå takker de to prest Harald Hauge, for at han viet dem, og for hans innsats innad i den norske kirke for å gjøre dette mulig. Nå er kjærligheten størst i den norske kirke også for likekjønnede som elsker hverandre

– For et øyeblikk det var, da kirketjener Torild åpna kirkedørene og kantor Stephen spilte Mariem og Siv ned kirkegulvet. Det var sterkt, og det var symbolmetta. Jeg var enda mer rørt enn det jeg vanligvis er i sånne situasjoner. Det var jo et skikkelig pride-øyeblikk: Vi som var der var stolte over de to flotte brudene som kom gående inn i kirka sammen, og jeg var stolt over kirka og over at dette nå var mulig. Det var overveldende, rett og slett, sier Harald Hauge til Rørosnytt.

– Vi er strålende fornøyd med dagen. Harald hadde en flott tale og det var helt magisk å gå inn dørene når de gikk opp. Da vi kontaktet Harald i fjor sommer for å booke tid, ble vi møtt med positive ord og vi tror han så frem til dette like mye som oss.
Vi hadde været på vår side, flotte solosanger i kirka av min tante Berit og Mariems venninne Maj. Onkel Stein spilte gitar. Det er helt fantstisk at Norge omsider har godtatt at likekjønnede kan vies. Vi er i 2018 så det var jammen på tide, sier Siv Leinum-van der Stroom og Mariem Brubakk van der Stroom til Rørosnytt.

Et stort prideøyeblikk! Foto: Aina Catrine Hammern.