Har fått jobb på Michelin-restaurant

Eline Haugan Bordvik. Foto: Privat

Rørosjenta Eline Haugan Bordvik skal begynne å jobbe som kokk på Michelin-restauranten Koks som ligger på Færøyene. Eline var å jobbet på Koks forrige sommer, og skal nå tilbake.

– Ser veldig frem til å dra tilbake dit, er så fin en plass, sier Eline Haugan Bordvik til Rørosnytt.

På restaurant Koks brukes det både lokale råvarer, som hval og sau, og råvarer hentet fra nordiske land. De benytter også den tradisjonelle fermenteringsmetoden ræst, skriver Godt.no

For Eline betyr jobben på Koks at hun får reist litt igjen, møte nye folk og lært nye matkulturer. Hun starter i jobben i august. Etter hvert har Eline veldig lyst til å komme hjem igjen til Røros for å gjøre noe gøy her.

– Så vi får se, sier den unge kokken.

I fjor ble Eline tildelt stipend fra KokkeKarlas Legat. Hun var den første som fikk dette stipendet som er på kr 50.000. Det er kokken Karla Siverts og hennes mann Thorleif Linhave Bamle som opprett legatet som er til støtte for unge kvinner i kokkefaget.

Les også Kokketalent fikk stipend

og Drømmen er et eget kjøkken på hjul