Kunstneren Ståle Gerhardsen. Foto: Trine L. Hagan

Handler om å være trygg på seg selv

Kunstneren Ståle Gerhardsen er godt i gang med å gi Røros sitt første veggmaleri. Kunstprosjektet er et samarbeid mellom han selv og galleriet Kunst og kaos.

Gerhardsen har drevet med maling og tegning siden han var stor nok til å holde en blyant, og i de senere årene har han malt mange vegger både inn- og utlands.

– Jeg kom til Røros for å gjøre research for utstillingen jeg skal ha her senere i sommer, og mens jeg var her spurte jeg galleristen om hun ikke kunne ordne med en vegg til meg som jeg kunne male på. Da flirte hun av meg siden det er Røros, verdensarv og slikt, men så mente vi begge at det kunne være en fin kontrast og fikk til slutt tak i en vegg, forteller Gerhardsen.

Maleriet handler om det å være trygg på den man er i et samfunn hvor det er mye press og forventninger både utenifra og fra seg selv.

Galleristene Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen er svært glade over samarbeidet med Gerhardsen, og forteller at det slettes ikke er tilfeldig at det er han som står for årets sommerutstilling, FLAMMER.

Gerhardsen med et av bildene til utstillingen FLAMMEN. Foto: Privat.

– Han har fått mye mediedekning det siste året, så vi har fulgt med på han over lengre tid på sosiale medier og aviser. Han er utrolig kreativ og en dyktig kunstner, forteller Klemmetvold.

Jansen forteller at et slikt prosjekt på et verdensarvsted som Røros er viktig.

– Et likt kunstprosjekt er viktig. Vi bor i et verdensarvsted som vi skal ta vare på, men samtidig er det viktig å kunne skape noe nytt som ikke har vært på Røros før, sier Jansen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn