Gruveslusken klar for Elden

Alexander Karlsen El Younoussi. Foto: Svein Eggan

Alexander Karlsen El Younoussi (21) er fra Fredrikstad, men denne sommeren står han på Slegghaugen på Røros, skriver Elden i en pressemelding.

-Catrine ville at jeg skulle være gruveslusk og jobbe i gruvene. I kampen mot svenskene er ikke jeg vernepliktig med denne kroppen, så derfor er jeg på Røros og kjemper mot svenskene sammen Røroskvinnene, sier Alexander.

Han så Elden første gang i 2016 og gikk i klassen med Eirik Lockert Rohde («Kalle» i Elden i 2015-2017) på Ringerike Folkehøgskole. Han har også gått forstudier i dans og sang i Tvedestrand. Han har spilt i Tosca på den Norske Opera og Ballett, og nå står han på venteliste til Musikkteaterhøyskolen i Oslo.

-Det har ikke vært aktuelt med noe annet enn teater for meg. Det har vært slik siden jeg var liten, sier han.

I fjor spurte regissør Paul Ottar Haga om hvorfor han ikke var med i stykket. 21-åringen meldte seg derfor på audition i desember, og årets regissør Catrine Telle var ikke i tvil om at Alexander kunne få en rolle i årets oppsetning. Denne uka har det vært intense øvinger på spillplassen.

-Jeg har visst ikke et spesielt godt forhold til Mentzonius. Så mye kan jeg si, sier gruveslusken.

I tillegg til teaterlidenskapen er han opptatt av politikk. Han sitter som vara på fylkestinget i Østfold og har vært med i Auf i 8 år.