Gåsehudopplevelse på Storstuggu

Torsdag 10. mars kommer Christian Stejskal til Storstuggu. Vi garanterer en «gåsehudopplevelse» hvor publikum får være med på en reise utenom det vanlige, skriver Storstuggu i en pressemelding.

Zebaleenerprosjektet

En manns reise, 7.000 km til fots fra hans fødeby i Wien til Kairos Garbage City, hans liv blant Zabaleenerne-byens kristne søppelarbeidere, gjennom Egypts 2011 revolusjon og de påfølgende årene i politisk og regional kaos og turbulens.

Christian Stejskal forteller om dobbeltlivet mellom sitt hjem blant søppelarbeiderne og sitt arbeide som fiolinist i orkesteret ved Operaen i Kairo.

Zebaleenerne var spesielt i internasjonale mediers søkelys i 2009 da den Egyptiske regjeringen tok den kontroversielle evgjørelsen om å slakte Zabaleenernes 350.000 griser, hele deres livsinntekt under utbruddet av den internasjonale svineinfuensaen.

Ved bruk av fortellinger, fotografier, video-vignetter, arabisk musikk og koptiske sanger spilt på fiolin, tar Christian Stejskal publikum med på en reise gjennom livet til syv forskjellige menneskeskjebner i Kairos søppelområder – deres gleder og personlige prøvelser, tragedier og livets små triumfer. Forestillingen starter kl. 19.00

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn