Røros blir vertskap når politikerne i Fellesnemnda møtes for å planlegge fylkessammenslåingen. Foto: Tove Østby

Fristen nærmer seg

Det nærmer seg frist for registrering av arrangementer til Kulturminnedagene 2016. I fjor ble Kulturminnedagene markert i alle landets fylker, og vi satser på like mange arrangementer i år. Kulturminnedagene 2016 – frist for registrering 23. juli, skriver Norges kulturvernforbund i en pressemelding.

Kulturminnedagene markeres 10.  – 18. september og er en del av de europeiske Kulturminnedagene (European Heritage Days), som markeres i over 45 land. Norge har vært med siden 1993 og velger hvert år et tema som kan danne ramme for markeringene og inspirere til arrangementer. Tema for årets Kulturminnedager:

«Se hva vi kan! Kompetanse og kunnskap i kulturvernet» 

Bak alle arrangementer som årlig gjennomføres for å markere Kulturminnedagene, ligger en enorm kompetanse – hos de frivillige i kulturvernet, i kommunene, i museer, hos private eiere av kulturminner og mange flere. Kulturminnedagsarrangører har kompetanse på nær sagt alle felt innen kulturvern, og Kulturminnedagene i september byr på en fin anledning til å invitere til arrangementer basert på denne kunnskapen.

Kulturminnedagsarrangementer kan gjennomføres på mange ulike måter. Mange velger å arrangere vandringer, omvisninger, foredrag, familiedager og utstillinger – gjerne i samarbeid med lokale krefter som historielag, kystlag, husflidslag og andre.

Se gjerne vår hjemmeside www.kulturvern.no for mer informasjon om årets tema og registrering. Her ligger også en oversikt over tidligere arrangementer over hele landet – til inspirasjon for nye og gamle arrangører.

Frist for registering er 23. juli, men arrangører kan oppdatere og gjøre endringer frem til selve arrangementet i september.

Velkommen til å være med og markere Kulturminnedagene 2016!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest