Kristin Slettmoen prøver å bruke opp all maten hun kjøper. Foto: Gunhild Nyaas.

FIAS har kåret årets matredder i Fjellregionen

Pressemelding fra FIAS

For å inspirere til å kaste mindre spiselig mat, har FIAS hatt en konkurranse på Instagram for å kåre årets matredder i Fjellregionen. Nå er vinneren kåret, dvs. to vinnere. Kristin Slettmoen med kontoen _kristinnutrion, og Oda Martine Øverhaug og Rickard Kowalik med kontoen _vestheim.  De har lagt ut poster på Instagram  med emneknaggen #matredderfjellregionen, og på den måten vært ekstra ivrige med å vise kreative løsninger for å bruke opp mat. -Her er det mange gode oppskrifter og gode ideer til å bruke opp maten, skryter informasjonsrådgiver Berit Selboe-Coote i FIAS.

En av vinnerne er Kristin Slettmoen fra Røros. Et av hennes viktigste tips til å hindre at mat blir dårlig, er å putte dem i fryseren. En favoritt er bananskiver fra fryseren med peanøttsmør imellom og sjokoladesaus på toppen. Nam! For Oda Martine Øverhaug og Rickard Kowalik, har reduksjon av matsvinn vært viktig lenge, og de har blitt veldig gode på å ikke kaste mat. De dyrker mat i selvbygd drivhus og skriver ukeplan for middager. De har også laget en ekstra utfordring til seg selv ved at de skriver en matkasteliste som henger på kjøkkenet.  Lista gjør at de blir motivert til å bli enda bedre framover, den skal bli så kort som mulig.

Rørosmeieriet var eneste bedrift som var med på Årets matredder i 2020, med bla. reste-oppskrifter på melkekartongene sine. 

– Vi håper enda flere bedrifter vil bli med og vise engasjementet sitt i 2021, sier Berit Selboe-Coote.

Selv om du nå kan kildesortere matavfall, oppfordrer vi til ikke å kaste spiselig mat, sier Selboe-Coote. Så FIAS vil også i år kåre årets matredder i Fjellregionen. Du deltar i konkurransen ved å lage innlegg i sosiale medier med emneknaggen #matredderfjellregionen eller sende oss e-post med gode ideer til matredding.