Fascinert av Christianus Sextus

Eva Krogen. Foto: Tove Østby

I morgen, lørdag 9. juni åpner ei fotoutstilling hos Røros Kunstformidling. Det er fotograf Eva Krogen som stiller ut sine bilder. Eva er fascinert av gruvesamfunnet på Røros. Trondhjemmeren har en forkjærlighet for det industrielle og har lagt sin elsk på og funnet motivene til bildene i og rundt vaskeverket i ruinene etter Christianus Sextus gruve.

– Når jeg er ute og fotograferer, glemmer jeg tid og sted. Om mine bilder kan gjøre godt for noen har jeg oppnådd mye, sier Eva Krogen.

Krogens lidenskap har alltid vært fotografering. For noen år siden valgte hun å slutte i fast jobb for å satse fullt ut på hobbyen. Til utstillingen på Røros kommer hun med tolv bilder som er trykt på akryl/plexi-glass, dibond (aliminium) og børstet dibond, i tillegg til papirmateriale. Hun selger kun 10 bilder i hvert materiale for å få det litt eksklusivt.

Dette er Eva Krogen sin første utstilling.

– Det er så herlig, jeg er så glad i Røros. Det å få lov til å ha den første utstillingen min her, jeg er bare ydmyk og takknemlig, jeg synes det er så artig.

Eva har navngitt alle bildene sine. På utstillingen har hun bl.a. med bilder som heter «Kraft» og «Ringvirkninger».

– Navnet på bildet er litt utifra hva jeg selv ser i dem. Det som blir litt spennende er hva folk som kommer og ser på bildene, hva de ser i bildene mine, for det kan være noe helt annet, sier Eva.

Nå er Eva både fotograf og utstiller.

– Ja, enn det. Jeg er så stolt. Synes det er så artig. Så får vi se da hvordan det går fremover, jeg tar en dag av gangen, sier Eva Krogen.