En gastronomisk rundreise

Salg og Markedssjef Hege Stenmo og Hotellsjef Christoffer Laugen ved Bergsdens Hotel. Foto: Tove Østby

For andre året på rad inviterer Bergstadens Hotel til Lokalmathelg på høsten. I år skal det være tre helger med lokale matopplevelser. Gjestene inviteres til å bli med på en gastronomisk rundreise der de kan oppleve Rørosregionens tradisjonelle kjøkken, med råvarer fra lokale grender. Tilbredt på en moderne måte, blandes det beste av hva fjellet byr på, med elementer fra det interkontinentale kjøkken.

– Lokalmathelgene i fjor var populære, og mange av gjestene som kommer i år var også her i fjor. De ville tilbake, sier Hotellsjef Christoffer Laugen og Salg og Markedssjef Hege Stenmo ved Bergsdens Hotel.

Tilbakemeldingene fra lokalmatprodusentene var også positive. I følge Christoffer og Hege synes produsentene at det var artig å bli frontet til gjestene. Noen produsenter var også tilstede i spisesalen under buffeen. Det er med noen nye produsenter i år: Rørosfisk, Stensaas Reinsdyrslakteri, Rørosmeieriet og Røros slakteri. Årets produsenter skal presenteres gjennom en film som vises i spisesalen. Filminnspillingen foregår nå.

Årets første Lokalmathelg er planlagt 26. – 28. oktober. Da er det «Vilt med samisk innslag» som er tema. De neste to helgene er tema » Gård» og «Fugl og fisk».

Reisen starter på fredagen med buffet som bærer preg av helgens tema. På lørdag får gjestene oppleve de lokale produsentene på nært hold. Da er en lokal guide med dem på Lokalmatsafari gjennom Røros sentrum, på turen skal de også innom «Fjøset» som tilhører hotellet. På reisen får gjestene høre om Røroshistorien og dens mattradisjoner, og det blir servert smaksprøver underveis. Lørdagen avsluttes med en 5-retters gourmetmiddag på hotellet.

Lokalmathelgene er starten på julebordsesongen ved Bergstadens Hotel. Hver helg både under Lokalmathelgene og julebordssesongen blir det lokal musikk med Bergstaden Old Stars på hotellet.

– Vi ønsker at Lokalmathelga skal bli et fast tilbud på hotellet om høsten, sier Hege og Christoffer.