Røros IL sin NM-tropp. Foto: Tove Østby

En av Norges beste tropper

Forrige helg ble Røros IL jr mix turn kvalifisert til NM. Kvalifiseringen var i Arendal, og Norgesmesterskapet skal være i Stavern 5.mai. Hovedtrener for konkurransepartiet Røros er Karoline Schjølberg Fæmundshytten. 

NM-troppen trener tre ganger i uka. To av turnerne i Røros sin NM-tropp er Emil og Ela Høsøien Buraas. De tror at det blir hard trening frem til NM.

Ela og Emil synes at det var veldig gøy og lærerikt å være med på kvalifiseringen i Arendal. Turnerne hadde en spennende togtur hjem. På toget var de hele tiden koblet opp for å se om Røros hadde kommet til NM. Det første de gjorde etter at NM-kvalifiseringen var klar, var å ringe rundt og fortelle nyheten. Så ble det litt feiring.

– Vi tok bilde, satt sammen og snakket, og var glade hele tiden, sier Emil.

Ela har turn som hovedinteresse, og hun har vært NM-deltakere en gang tidligere. Emil sparker fotball i tillegg til turn.

– Det var veldig nervepirrende å være med i NM. Jeg grudde meg veldig, men det var veldig gøy når vi konkurrerte, så jeg har lyst til å gjøre det igjen, sier Ela.

Emil tror det blir spennende å være med i NM.

– Turn er artig med spenning, snurring, prøve nye triks og lære seg nye ting, sier Ela og Emil.

Søsknene er enige om at de håper på topp 10 i NM. Men at de egentlig er fornøyd med den plassen de kommer på, for Røros er uansett en av Norges beste tropper.

De som er med i Røros sin NM-tropp er: Ela Høsøien Buraas, Emil Høsøien Buraas, Vilde Kristiansen, Julie Gullikstad, Aurora Sandnes Njøtøy, Maren Grytbakk Trondsaune, Mina Glein Feragen og Halvor Sirnes.

NM-deltakere. Emil og Ela Høsøien Buraas. Foto: Tove Østby

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn