Foto: Tove Østby

Ekte julestemning

8.trinn ved Røros skole har i to dager servert ekte julestemning på Storstuggu. Trinnet har satt opp sin egen versjon av Charles Dickens legendariske julefortelling om Ebenezer Scrooge. Forestillingen inneholdt bla. sanger fra Hans Rotmo´s Vårres jul, Glade jul og Vamps Månemannen.

Publikum fikk se unge, flinke skuespillere, flotte kostymer, og høre mye vakker sang. Elevene på mellomtrinnet og ungdomstrinnet avslutte skoleåret 2017 med juleforestillingen. Forestillingen ble også vist i går kveld.

Varaordfører Bjørn Salvesen satt i salen i dag, og etter forestillingen takket han for invitasjonen til den fantastiske forestillingen.

– Man skulle ikke tro at disse elevene har gjort annet enn å lage teater, det er helt utrolig. Skjemt og alvor om hverandre. Det gikk jo bra tilslutt. Men det er kanskje en liten Scrooge i oss alle, som tenker litt for mye på penger og for lite på vennskap. Det er vel budskapet, vi må tenke mer på vennskap enn penger, sa varaordfører Bjørn Salvesen.

Å sette opp en slik forestilling er et samarbeidsprosjekt for hele klassen, det er mange oppgaver som skal fordeles bla. roller, scenografi, media og billetter. De to siste ukene før jul er prosjektuker, der det bare jobbes med juleforestillingen.

– Men det alle viktigste er kanskje opplevelsen dere har hatt med å øve de siste ukene. Jeg er sikker på at dere har blitt kjent med hverandre på en helt ny måte, og at dere har mange gode minner, kanskje noen vanskelige minne å, men mest gode minner å ta med dere videre. Jeg er helt sikker på at dere aldri kommer til å glemme det dere har vært med på her i dag, sa Salvesen til elevene før han delte ut blomster til Unni Ryen og Håvard Dahl som har vært ansvarlige for juleforestillingen.

Ebenezer Scrooge startet juletiden med sin forakt, kjefter på sin trofaste assistent og den lystige nevøen. Men når juleåndene fra fortid, nåtid og fremtid dukker opp og tar han med på en reise som avslører sannheten han nødig vil se, må han åpne sitt hjerte og gjøre det godt igjen. Skuespillet er basert på en bok av Charles Dickens fra 1843.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn