Drømmen gikk i oppfyllelse på Røros

Trine Løken driver Galleri Trine - Lykkens portal i Kjerkgata. Foto: Tove Østby

I januar i år etablerte Trine Løken «Galleri Trine – Lykkens portal» på Røros. Hun kjøpte gården Nr.7 i Kjerkgata og etablerte galleri og serveringssted i 1. etasje, selv bor hun i 2. etasje. For Trine er dette en drøm som har gått i oppfyllelse.

I bakgården stiller Trine ut maleriene sine og det er mulighet for gjestene å sitte ute der. I følge Trine passet gården perfekt til henne, og hun er godt fornøyd med den første sommeren på Røros.

– Det er jo helt fantastisk. Heldig med været, trivelig å kunne ha åpen bakgård nesten hver dag, så jeg kan ha kunder som drikker kaffe og ser på bildene mine. Det er veldig trivelig, god stemning, sier Trine Løken.

Trine er veldig glad i farger, og kunsten hennes er fargerik. Hun maler halvabstrakt og abstrakt. Trine maler med kniv og akryl, og noen ganger med olje. Hun har forskjellige motiv, blir inspirert av ting hun ser og opplever.

– Det er masse som inspirerer meg som å se på natur, se på andre sine kunstverk og sånne plasser som jeg er glad i. Bakklandet fra Trondheim ble det mye når jeg var i Trondheim, men ellers også andre ting som inspirerer meg, sier kunstneren.

Trine trives veldig godt på Røros. På menyen har hun enkel servering med vafler kaker, rømmegrøt og Rørossuppe som er ei grønnsakssuppe med kjøttboller og brød ved siden av. I følge Trine er suppa litt sterk og ligner ikke på sodd.

– Jeg koser meg hver dag, får lov til å holde på med det her, sier hun.

I bakgården har Trine hengt opp noen av maleriene sine, og gjort det klart for sommersalg.

Bakgården til Galleri Trine – Lykkens portal. Foto: Tove Østby
Bakgården. Foto: Tove Østby
Trine designer også sitteunderlag og pledd. Hyttklokka er det nyeste motivet. Foto: Tove Østby
Servering. Foto: Tove Østby