Berit K. Sevatdal - Røros Frivillighetssentral, Gunnar Berg - styreleder i Røros Frivillighetssentral og Kari Kluge - Vinterfestspill i Bergstaden. Foto: Tove Østby

De frivillige i fokus

27.januar arrangeres en Inspirasjonskveld for de frivillige. Dette skal være en kveld som skal gi påfyll og inspirasjon til de frivillige i hele Røros kommune. Alle som bidrar frivillig i lag og foreninger, idrett, kultur og samfunn ønskes velkommen til arrangementet på Storstuggu kl. 19.00.

Inspirasjonskvelden skal inneholde foredrag ved Norway Cup general Frode Kyvåg, Gunhild Døhl tildeles frivillighetsprisen og lokal og god underholdning. I tillegg blir det servering av kaffe, Twist og frukt, arrangementet er gratis.

Dette er Røros sin markering av Frivillighetens dag 2015, som egentlig var 5.desember. Markeringen på Røros er flyttet til 27.januar fordi 5.desember er en travel tid med bl.a. Julemarked og Plutti Pott. Frivillighetens dag har ikke blitt markert på Røros tidligere.

– Vi har i flere år ønsket å gjøre noe som markerer Frivillighetens dag. De frivillige i kommunen vår legger ned en enorm innsats i løpet av et år, på små og store arrangement. Det er på tide å gi noe tilbake til dem, sier Berit K. Sevatdal ved Røros Frivillighetssentral.

For å gjennomføre denne kvelden har Frivilligsentralen  fått med seg Elden, Vinterfestspill i Bergstaden, Rørosmartnan og Idrettsrådet, som alle har mange frivillige i sving gjennom et år.

Vinterfestspill i Bergstaden har god hjelp av sine frivillige før, under og etter arrangementet. De frivillige hjelper bl.a. til med vertskap, billettsalg, bæring av stoler og kjøring av kunstnere.

– De gjør det med en glød som preger hele Vinterfestspill i Bergstaden. De er vårt ansikt når arrangementet pågår, sier Kari Kluge som er daglig leder i Vinterfestspill i Bergstaden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest