Rikke Lolk Norvik og Toini Elisabeth Bergstrøm i Røros IL Volleyball. Foto: Tove Østby

Damelag i volleyball

Røros IL  har meldt på damelag i 3.divisjon volleyball for neste sesong. Nå jobbes det med å få med flere spillere med på laget. I tillegg til Røros kan spillerne komme fra Ålen, Os, Tolga eller Tynset. Da initiativtakerne tenker litt slik som herrelaget, at dette skal være et samarbeid i Fjellregionen. Det er flere damer som allerede har sagt at de er interessert i å bli med på damelaget.

Rikke Lolk Norvik og Toini Elisabeth Bergstrøm er to av initiativtakerne til damelaget i volleyball. Toini er omskolert håndballspiller. Rikke har studert volleyball i to år, og hun studerte volleyball da hun var på Bali. Da spilte hun volleyball minst fem ganger i uka.

– Å få til et damelag er egentlig noe vi har jobbet med lenge. Vi har hatt lyst til å få til et damelag i flere år, men pga. skader og diverse har det ikke blitt. Men nå har vi bestemt oss for å prøve, sier Rikke Lolk Norvik til Rørosnytt.

Det har vært volleyballtreninger på Røros i flere år, på turneringer har Røros IL stilt med mix-lag. Men på ei turnering på Tynset ble det testet ut hvordan det var å spille med rent damelag. Det ga mersmak.

Hvor mye trening det blir for de som ønsker å spille på damelaget blir individuelt fra person til person.

– Noen er mer ivrige enn andre og vi vil ikke sette for høye krav. Vi gjør dette mest for moro, men ønsker selvsagt å gjøre det bra. Det blir fast to treninger i uka. I sommer er det også mulig å spille på utebanen. Alle som ønsker det kan bruke sandvolleyballbanen på Øra, sier Rikke. Hun legger til at har man lyst så blir man god i volleyball. Volleyball er veldig artig, at man blir fort god i sporten. Alle damer fra 16 år og oppover kan bli med på damelaget.

Sandvolleyball på Øra. Alle som ønsker det kan bruke banen. Foto: Privat

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest