Disse tre Cadillac’ene var på langtur til Spydeberg for fjorten dager siden. På tur hjem tok de turen innom Røros. Den hvite er en 1984 modell fra Buvika, mens de to blå er 1960 modeller fra Verdal. Foto: Privat

Cadillacentusiaster til Røros

Cadillac Friends Norway skal førstkommende lørdag, 17.juni ha sommertreff på Røros. Treffet har fått navnet Cadillac Friends – Røros 2017, og skal være i Bergmannsgata. Det er lagt opp som et en-dagers treff, men mange av bilene blir på Røros hele helga. Cadillac Friends inviterer alle som vil, til å komme til Bergmannsgata for å beskue bilene. Og Røros Amcarklubb stiller opp med kiosk.

– Dette er et treff uten forhåndspåmelding så det er alltid litt vanskelig å vite hvor mange som kommer. Cadillac er ingen dusinvare så vi er fornøyde om det kommer 20-25 stykker, sier Terje Falstad i Cadillac Friends Norway til Rørosnytt. Han legger til at de inviterer også andre bilentusiaster til å komme til Bergmannsgata med sin hobbybil – både amerikanske og ikke amerikanske.

Cadillac Friends har hvert år to – tre Cadillac-treff, men på forskjellige steder. Det er 10-12 år siden de var på Røros sist. På helgas treff er det flest besøkende fra Midt-Norge, selv om det plutselig kan komme langveisfarende.

– Vi var flere biler som kjørte fra Verdal og Trondheim og ned til Spydeberg for 14 dager siden. Det ble en tur på 140 mil tur retur. I en Cadillac «spiser du mil» med glede og komfort – selv om bilen er fra 1960, sier Terje.

Han tror at det i første rekke blir hobbybilene som dukker opp på Røros, men en Cadillac kan også være bruksbilen for enkelte.

Bjørn Lien eier 1958 Cadillac. Dette er en av Norges fineste 58 modeller.Foto: Privat

– En av Midt-Norges flotteste Cadillac’er eies av Rørosmannen Bjørn Lien. Bare den er verdt å ta turen til Bergmannsgata for å se. Bjørn har pusset opp bilen skikkelig sist vinter og den fremstår omtrent som en nybil, selv om den er fra 1958. Bjørn tok for øvrig førstepremien sist helg under et treff på Verdal, sier Terje.

Cadillac Friends Norway er en landsdekkende klubb for Cadillacentusiaster og har pr. i dag ca. 250 medlemmer. Klubben er inne i sitt 13 år og er således en ganske ung klubb.

– Vi er derimot en aktiv klubb med eget medlemsblad og egen Facebook side hvor medlemmene får hjelp til det meste av biltekniske spørsmål. Innen hobby-bilmiljøet hjelper alle hverandre. Klubben er også tilsluttet AMCAR Norge som sin hovedorganisasjon. AMCAR Norge har hovedæren for at det går an å kjøre amerikansk hobbybil i Norge. Røros Amcarklubb er også tilsluttet AMCAR Norge og de inviterer til et enda større treff i Bergmannsgata 25. august, sier Terje. Han legger til at mens de er på Røros skal de kose seg! Vise frem grombilene sine og nyte god mat og drikke i idylliske omgivelser.

Arrangementet avsluttes ca. kl 14.00 på lørdag med en «cruising» gjennom Røros sine gater og smug.

Ola Kjærem fra Børsa eier denne 1973 modellen Cadillac Coupe de Ville. Dette er en av de lengste bilene som kommer til Røros i helga, i følge Ola.Foto: Privat

 

 

 

 

 

 

 

Bjørn Lien fra Røros eier denne meget fine 1958 Cadillac. Dette er en av Norges fineste 58 modeller.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest