Broen skal ha konsert på Ungdommens Hus Røros i kveld.

Klart for spennende konsert

Ungdommens Hus Røros ønsker absolutt alle musikkdiggende aldre velkommen til konsert med Broen, 22.januar. Supportband er Svankropp. Konserten er gratis for alle under 18 år, Ungdommens Hus-medlemmer og klubbkretsen. Arrangementet er rusfritt og har fri aldersgrense. Konserten starter kl. 20.00.

– Broen er et herlig nyskapende og særs dyktig liveband, som for første gang tar konsertturen innom Ungdommens Hus og Røros. Supportband er Svankropp, et meget så spennende og talentfullt band, og snart klar med sitt debutalbum. Vi glær oss, sier Ove Testad som er leder ved Ungdommens Hus Røros.

Broen

Broen høster knallgode kritikker, både for debutalbumet ”Yoga” og sine gullglitrende liveopptredener. Under årets Bylarm vant de den gjeve Forbildeprisen og bergtok flere av skandinavias viktigste festivaler. Nå er Broen snart aktuell med ny musikk og legger ut på turné over hele Norge.

Akustisk gjørmetechno? Glitrende lo-fi dansepop? Korpsmusikk fra framtiden? Det kan være utfordrende å plassere musikken til Broen i en boks. Bandet har skapt et særegent Broen-univers og beskriver selv stilen sin som en frodig miks av britpop, hip-hop, syrepunk, Paul Simon, spoken word og vest-afrikansk rytmikk.

Broen er Heida Karine Jóhannesdottir Mobeck (tuba), Hans Hulbækmo (trommer), Marianna S.A. Røe (vokalist), Lars Ove Fossheim (gitar) og Anja Lauvdal (synth). Live kler de seg i glitrende paljettdrakter, sydd av skredderbestemoren til Heida og fenger med sikkert scenetekke, instrumental dyktighet og fritt og lekent samspill. Frontfigur Marianna S.A.Røe får hjerter til å smelte med sin klare vakre stemme i det ene øyeblikket og imponerer med sitt spoken word-tekke, en råtøff holdning og selvsikker dansing i det neste.

Det snakkes fremdeles om Broens konsert i Bakke kirke under Trondheim Calling i 2014- under årets Bylarm bergtok Broen atter fullsatte konsertlokaler. Opplev dem selv, så skjønner du hvorfor. Broen er i disse dager på turné i Norge etter å ha besøkt flere store festivaler som Roskilde, Øya og Pstereo.

Broen gav ut låtene «Just Like Coco» og «She Will Never Shiver» på «The Split Jump Drug EP» i 2013, sammen med svensk-norske Invader Ace. I slutten av 2014 slapp Broen singelen «Iris», som er listet på NRK P13, og debutalbumet ”Yoga” kom ut på bergenske Nabovarsel i februar.

Svankropp

Svankropp er ett svensk/norsk cyperpunk fenomen. Med en pønka attitude forener de det uforenbare; sciece-fiction, goth, frijazz, powerballader, 80-talls glam og cowboystøvler. En

konsert med Svankropp deler ofte publikum opp i to leire; de som gir stående applaus og skriker etter mer, og de som går i protest etter andre låta. En ting er sikkert; det er få som stiller seg indignerte til bandet.

Bandet ble startet i 2013, og etter kort tid har de allerede fått mye oppmerksomhet i Norge. Etter å ha gitt ut to singler digitalt ble de snappet opp av NRK P3 Urørt, der de var en av Ukas

Urørt i 2014, og spilte også på blant annet Pstereofestivalen. Debutalbumet forventes tidlig i 2016, som blir sluppet digitalt, på vinyl og på CD.

Svankropp.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest