Bestillingsverk inspirert av vinteren

Erlend Viken. Foto: Tove Østby

Det er felespiller Erlend Viken som har laget årets bestillingsverk til Røros Folk Festival. Bestillingsverket heter «Sastrugi» og er inspirert av vinteren. Nå øves det for fullt til fredag, da skal bestillingsverket fremføres i Sangerhuset.

– Det omhandler vinteren i forskjellige faser, forskjellige synsvinkler og inspirasjoner, sier Erlend Viken til Rørosnytt.

Det er veldig inspirerende For Erlend å jobbe med et slik verk. Favoritt årstiden til hans er vinteren.

– Jeg satt å skrev dette verket i vinter, og det var jo en fantastisk fin vinter. Det sto ikke på inspirasjon ihvertfall, sier Erlend.

Han begynte å jobbe ned bestillingsverket i oktober, og er ferdig nå. Erlend er freelancer så han har spilt konserter og har gjort mange andre ting i tillegg. Han synes det er veldig kjekt, men også skummelt å få et slik oppdrag som dette.

– Det er første gangen jeg gjør noe av den størrelsen her, men veldig spennende. Heldigvis har jeg fått med meg en fantastisk gjeng med musikere, sier Erlend.

Musikerne som er med Erlend på Sastrugi er: Marius Graff på gitarer, Ellen Andrea Wang på kontrabass og vokal, Erland Dahlen på slagverk, diverse effekter og bjeller og Leo Svensson Sander på cello.

Øver. Foto: Tove Østby