Olin Steinsvik. Foto: Iver Waldahl Lillegjære

+ Bærekraft på agendaen

RS Servicenter

På fredag arrangerer Rørosregionens Næringshage det siste Kompetanseforum før sommerferien og temaet denne gangen er miljøsertifisering for bedrifter.

– Fokuset her er miljøsertifisering for både private og offentlige bedrifter, og da har vi valgt å fokusere på to sertifiseringer som bedrifter møter i en arbeidssituasjon eller gjennom pålegg fra andre samarbeidspartnere.  Så da er det miljøfyrtårn og ISO14001 som er mynta på større bedrifter i industri og anlegg som vi ser på denne gangen, sier Olin Steinsvik fra næringshagen som leder arrangementet.

Selv har Næringshagen nettopp vært gjennom en sertifiseringsprosess med miljøfyrtårn som de ble ferdig med i fjor. Steinsvik sier at mye av det som skjer i næringslivet nå handler om miljø.

– Vi ser jo at mye av det arbeidet vi driver med inn mot bedrifter og de kravene vi får fra våre oppdragsgivere så er det mye som går på det store og vide begrepet “bærekraft”.  Det kan diskuteres i mange retninger men alt handler jo egentlig om en vekst som jorda og samfunnet tåler da, sier hun.

– Det tenker vi at er viktig at vi jobber jevnt med mot bedriftene våre og det er et lite samfunnsoppdrag som vi må ta da. Vi skal ikke tvinge folk til å sertifisere seg men vi skal ihvertfall være med å opplyse om hvilke verktøy som finnes, sier Steinsvik.

Kompetanseforum har eksistert en god stund og det har vært ulike arrangementspakker, men det har vært mest av er frokost- og lunsjmøter. Da er det ofte i kombinasjon med en foredragsholder som gir en introduksjon til temaet og så er det en uformell møteplass. Steinsvik tror at folk vil bli glad for å ha fysiske møter til høsten igjen.

– Vi tror at til høsten så kommer vi til å kunne møtes fysisk igjen og folk er kanskje begynt å bli litt mett av webinar og den type ting. Vi skal se på konseptet og hvordan vi gjør det videre til høsten ut fra det å lage en møteplass igjen, sier hun.

Webinaret på fredag streames live fra studio hvor Frontal media står for det tekniske og Olin, Rådhuset Vingelen og en rådgiver fra Kiwa som kommer til å være ekstern fra Oslo står for det faglige.

– Det viktigste er hva man kan henge knaggene på for å sette i gang og hva omfanget er av en sertifisering. Det er gjerne det bedrifter lurer på når de skal sette i gang med noe slikt, sier Olin.