Avsluttet med seier

Sesongen er over, og disse skoene får ikke en sesong til..... Foto: Tore Østby

Brekkens 5. divisjonlag avsluttet i går sesongen 2018 med å vinne 2-1 over Tynset 2 på Nytrømoen. Det var alt-i-alt en sjansefattig kamp, og sånn sett så var det Brekkens gode dødballer og utnyttelsen av disse som avgjorde.

Brekken manglet flere antatte førstevalg i dag, og bl.a. Marius Nilsgård kom inn å gjorde en god kamp, for øvrig hans første fra start i 5. div. overhodet.

Brekken tok ledelsen ved Arne Jørgen Thorsvoll i det 41. minutt. Brekken fikk corner, som ble slått lavt og skrått ut. En brekking hoppet over ballen, før neste skjøt lavt og hardt, og Arne Jørgen styret ballen til side for keeper. Ledelsen sto seg til pause.

Andre omgang startet som den første, hvor Tynset hadde ballen mest men skapte veldig lite. Dette var ikke en overraskende kamputvikling, for trener Mads Tamnes hadde lagt opp til en defensiv organisering. I spissmakkers Svalstads skadefravær, ble Thomas Sjøvold overlatt noe til seg sjøl som enslig spiss. Likevel skapte han en del vanskeligheter for tynsetingen med sin hurtighet.

12 minutter ut i omgangen forfulgte han han en lang ball på sin venstreside. Det endte med corner. Det presise hjørnesparket fra  Kristian Skott Haugen, for øvrig Brekkens dødballspesialist, headet Thomas kontant i mål.

Etter dette bølget spillet frem og tilbake, dog med et lite overtak for Tynset. Brekken var slett ikke ufarlige på sine kontringer, og Tynsets midtstopper kunne like gjerne fått rødt kort som gult når han felte Mattias Sorken 18 mtr. fra mål som bakerste utespiller. Kristians frispark endte for øvrig i Tynsets brede mur.

Etter 77 minutter fikk første målscorer Thorsvoll sitt andre gule kort for dagen, og han gikk dermed rett i dusjen. Brekken måtte dermed avslutte med 10 mann. I det 83. minutt fikk Tynset straffe, etter holding i feltet.

Den straffen satte Sondre Bjørnset sikkert i mål. Nå kunne man forvente et stormløp mot Brekkens mål, men så skjedde ikke. Brekkens forsvar, med en sikker keeper Jørgen Sorken helt bakerst, red det av det lille som kom.

Symptomatisk for den sjansefattige  kampen, kom alle scoringene etter dødball. Brekken var mest effektiv på sine, og vant dermed fortjent.

Kuriositet;  Man må kunne si at Brekkens kampstatistikk i seriespill er merkverdig, ja meget merkverdig. Man må helt tilbake til juni 2015 for å finne rødtrøyenes siste kamp som endte uavgjort, for øvrig bortekamp. Med dagens et-måls seier på Tynset, endte også 2018-sesongen med enten seier eller tap.

Når man så legger til at i denne perioden på 3 1/2 år så har 23 av disse kampene (totalt 67 kamper) endt med et-måls-seier til vinneren, så har det ikke manglet på jevne kamper!  Siste uavgjorte kamp hjemme i Brekken var forøvrig i september 2014.

Nå er det bare for Brekkingene, og andre interesserte å glede seg til onsdag, for da kommer Scheie og Drillo!