Røros Hundeklubb skal arrangere rallylydighetsstevne i sommer. Foto: Røros Hundeklubb

Arrangerer stevne i sommer

Lørdag 13. august arrangerer Røros Hundeklubb for første gang rallylydighetsstevne på Røros. Rallylydighet er en forholdsvis ny hundesport i Norge. Norsk Kennelklubb godkjente sporten i 2013, og NM i rallylydighet ble arrangert for første gang i fjor.

– Rallylydighet er en relativt ny, og artig sport som oppstod i USA, sier Nina Broen i Røros Hundeklubb. Hun legger til at rallylydighet er en sport som alle som har hund kan drive med.

I rallylydighet går eier og hund en bane sammen i en bestemt rekkefølge. Banene består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Som i agility er banene nye for hver gang, slik at man aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer, men eier har mulighet til å gå igjennom banen i 10 minutter før konkurransen uten hund. Alle starter med 200 poeng og blir trukket etterhvert om man gjør noe feil.

Det konkurreres offisielt i fire klasser. Etter hvert som man kommer oppover i klassene kommer det flere skilt med høyere vanskelighetsgrad. I klasse 1 starter man med hunden i bånd. Dette kobles av når man kommer til klasse 2 og høyere klasser.

Foto: Røros Hundeklubb
Foto: Røros Hundeklubb

Hovedfokuset til rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer derfor veldig godt for alle hunder.

Røros Hundeklubb har hatt to kurs i rallylydighet, og planlegger flere kurs, og treninger før stevnet.

Røros Hundeklubb håper det kommer 25 – 50 hunder til stevnet. Det er mange stevner rundt i landet på denne tiden, men Nina håper de lokale stiller opp, og at ekvipasjer fra Hedmark og Trøndelag stiller på stevner som arrangeres i regionen. Røros Hundeklubb har pr dags dato 104 medlemmer. Til stevnet har hundeklubben fått låne gressbane ved Idrettsparken Hotell, og det er inngått avtale om gunstig overnatting med hund der.

Flere sponsorer er allerede på plass: Røros Dyreklinikk, Troll Mushing, Røros Tweed og Neo på Alvdal. I tillegg venter hundeklubben på svar fra faste sponsorer. Og de håper at E-verket, Sparebanken og Røros Banken også blir med og sponser arrangementet.

Det kreves en del frivillige for et slik arrangement. Noen har meldt seg, men det trengs fortsatt flere. Vi ønsker oss frivillige som kan hjelpe til med parkering, i sekretariat og banebygging.

På dette stevnet i regi av hundeklubben kåres en ekstra premie for mest harmoniske ekvipasje, for å vise at vi verdsetter et godt forhold mellom hund og eier. Denne premien deles ut uavhengig av poengsum. Røros Dyreklinikk synes dette var en kjempe ide, og sponser med en ekstra premie til denne kåringen.

– Det er spennende å arrangere stevne, men det er mye jobb og planlegging både før og etter stevnet, avslutter Nina.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest