Årets kjøttprodukt

Stensaas Reinsdyrslakteri AS. Foto: Wil Lee-Wright - Trøndersk Matfestival 2018.

Vinnerne av de beste produktene i sju kategorier er nå kåret på Trøndersk Matfestival. I følge matfestivalen har nivået blant de påmeldte vært skyhøyt, og preget av kvalitet, kreativitet og mangfold. Trøndelag har mye å by på.

Årets Kjøttprodukt ble Gravrøkt ytrefilet av rein fra Stensaas Reinsdyrslakteri AS. Juryen har testet og smakt på mange ulike produkter.

Juryens begrunnelse: Vinneren får ros for å satse på det enkle – tradisjon og røtter. Kjøttet er videreforedlet på tradisjonelt vis i egen røykegamme. Røyksmaken er god og balansert. Røyking, salt og sukker er eneste krydder, og produsenten har ikke tilsatt forstyrrende elementer. Utrolig mørt, med en mild og god røyksmak som ikke forstyrrer viltsmaken. Serveringsklar!

Stensaas Reindsdyrslakteri er et tredjegenerasjons slakteri, med flere ulike reindsdyrprodukter i sitt sortiment. Stensaas Reinsdyrslakteri ligger mellom Røros og Brekken og drives i dag av tredje generasjon Stensaas.

Under festivalen finner du Stensaas Reinsdyrslakteri AS i i Rørosteltet.

Årets jury

  • Inge Johnsen (Liantunet)
  • Mikael Forselius (Britannia)
  • Alexander Skjefte (E.C. Dahls pub og Kjøkken)
  • Mette Beate Evensen (Røst)
  • Jostein Austli (Backlund Hotell)
  • Lars Erik Vesterdal (NordØst)