Åpent møte om sannhetskommisjonens mandat

Sametingsråd Henrik Olsen. Foto: Marie Louise Somby

Førstkommende tirsdag, 24.april inviterer Sametinget til åpent møte for å forankre Sannhetskommisjonen i det samiske samfunnet. Møtet skal være hos Aajege Samisk språk- og kompetansesenter på Røros Videregående skole. Her er en pressemelding som Sametinget har sendt ut i dag:

Fristen for å sende inn innspill til Sannhetskommisjonens mandat nærmer seg

Sametinget har fått i oppgave å komme med et innspill til Stortinget om Sannhetskommisjonens mandatet. Derfor har vi holdt åpne møter rundt om i Sápmi. Tirsdag og onsdag arrangeres de to siste åpne møtene og derfor har vi satt en frist til å sende innspill til oss til torsdag 26. april.

– Hvis det er noen som ikke har rukket å gi eller sende oss innspillet sitt, så må de gjøre det nå. Vi nærmer oss slutten på møteplanen vår og det betyr at vi snart begynner å forme Sametingets innspill om Sannhetskommisjonens mandat. Dette skal også behandles i Sametingets plenum, forteller sametingsråd Henrik Olsen.

Sametinget har arrangert 16 åpne møter og det har vært mange på disse møtene.

– Vi setter veldig stor pris på at det samiske folk virkelig ser ut til å bry seg om denne prosessen og det er viktige innspill folk har kommet med til oss. Vi kommer til forberede saken nøye til både Sametingets plenum og til Stortingets behandling av saken, sier Olsen.

De to siste åpne møtene vil bli holdt på Aajege Samisk språk- og kompetansesenter i Røros tirsdag 24. april og i Trondheim, på Best Western Hotell Bakeriet, 25. april.

Det er fortsatt mulig å sende innspill til mandatet skriftlig og det kan gjøres per brev eller per e-post til Sametinget.