Åpen dag hos Kulturminnefondet

Kulturminnefondet har 15 årsjubileum i år, og det markeres på lørdag. I en pressemelding forteller kulturminnefondet om hvordan jubileet skal markeres:

Lørdag 10. mars inviterer Kulturminnefondet alle til åpen dag i våre kontorer i Bergmannsgata.

I løpet av 15 år har Kulturminnefondet støttet 4220 prosjekter med 668 millioner kroner. Dette skal feires gjennom hele 2018, men først inviterer vi alle til åpen dag i våre kontorer. Kom og møt oss, lær mer om oss og se hvor vi jobber, i ærverdige Leighbua midt i Bergmannsgata på Røros.

Vi åpner dørene kl. 10.00 og serverer kaffe og lemse fra Kalsa gårdsbakeri mens kontorsjef Einar Engen presenterer Kulturminnefondets jubileumsbok «Fornemmelse av fortida – fordel for framtida». Alle som vil ha, får med seg en bok hjem.

Filmvisning

I et samarbeid med filmskaperne Mali Finborud Nøren og Mari Nilsen Neira, viser vi kortfilmserien «Arven» kl. 10.30. Mali og Mari har satt søkelyset på fire håndverkere som på hver sin måte ivaretar verneverdige håndverk; Gipsmakeren, steinhuggeren, gjørtleren, og duedtie – samisk sløyd. Filmene har aldri ført vært vist, og vi er stolte og takknemlige over at Kulturminnefondet får vise den til våre besøkende denne dagen.

Fotoutstilling

Når vi stenger kontorene kl. 11.30, fortsetter vi feiringen med utstillingsåpning på Kunst og Kaos klokken 12.00, der fotograf Tom Gustavsen viser bilder fra seks ulike prosjekter Kulturminnefondet har støttet. Gustavsen fotograferte prosjektene til Kulturminnefondets bok «Innblikk». Ikke alle bildene fikk plass i boken, men nå kommer muligheten til å få et enda dypere innblikk i kulturminnene, eierne og deres særegenheter.

Ordfører Hans Vintervold vil stå for den offisielle åpningen. Direktør i Kulturminnefondet Simen Bjørgen vil si noen ord, det samme vil fotograf Tom Gustavsen, og Marianne Olssøn fra Hovelsrud gård vil fortelle om sitt prosjekt med den gjenskapte barokkhagen på Ringsaker. Vi byr på fingermat, og det blir muligheter for noe godt i glasset.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest