Essence legges ned

Essence Røros legges ned. Tina Forselius med datteren Lara og Karoline Schjølberg Fæmundshytten med datteren Sannah Eline. Foto: Tove Østby

Essence Røros legges ned, kafeen i Finnegården har sin siste åpningsdag lørdag 28.mai. Alt av utstyr og ting til dåp, bryllup, konfirmasjon og selskaper lagt ut for salg. Essence Røros startet i Kjerkgata høsten 2013, og flyttet til lokalene i Finnegården for et år siden.

Essence Røros legges ned på grunn av at det ble tøft økonomisk, og at Karoline Schjølberg Fæmundshytten ønsket å gå ut av bedriften. Tina Forselius ønsket ikke å fortsette driften av Essence alene.

– Jeg kunne dratt nytte av at de er flere butikker under samme tak, men like ikke tanken på å måtte ha hjelp av de andre for at det skulle gå bra, sier Tina Forselius til Rørosnytt.

Essence Røros legger ned sitt AS, men fortsetter med dekordelen, som fint kan kombineres med en annen jobb. Karoline har fått jobb hos Sport 1, mens Tina fortsatt er på leting etter en ny jobb.

– Jeg lærer fort og liker å jobbe der jeg har litt ansvar. Jeg er heller ikke avhengig av å ha en 100 stilling, sier Tina.

Hun har også lyst til å få til babysvømming igjen på Røros, ved siden av en annen jobb. Interessen for at barn skal få muligheten til å være i vann er viktig for Tina.

– Vi har ikke stengt Essence Røros enda, og ønsker gjester velkommen i mai, frem til den 28, sier Tina Og Karoline. Kafeen serverer lunsjmat fra skretsj, bakervarer, litt kaker og baristakaffe fra Jacobsen og Svart i Trondheim.

– Lokalbefolkningen har vært flinke til å bruke oss, og vi har mange faste gjester, avslutter Tina.