Norges dyrehelt

Den 26 år gamle terapihesten Ola Robin er en av Norges dyrehelter i kåringen til Agria Dyreforsikring. Ola Robin har hjulpet mennesker i over 20 år på Røros hestesportsenter. De siste 15 årene har han vært terapihest og til tross for sin voksne alder står han på hver eneste dag.

KosOla Robin har jobbet som terapihest de siste 15 årene, der han har hjulpet både eldre og unge med alt fra plager ved CP og MS, Asperger syndrom, slagpasienter og ulike psykiske plager. Ola Robin er en skikkelig rutinert hest og har holdt på lengre enn noen av de andre hestene på Røros hestesportsenter. Han har også blitt en favoritt for mange, og selv med sine 26 år er han aktiv og hjelper mennesker hver dag.

– Terapiridning er til utrolig god hjelp for mange. For personer med MS bidrar terapiridning med å få i gang muskulaturen slik at de ikke stivner, for barn med CP kan varmen fra hesten være nok til å utgjøre en forskjell, mens for mennesker med Asperger syndrom kan selskapet og roen fra hesten ha en utrolig positiv effekt. Dette er bare noen eksempler på ting Ola Robin har bidratt med gjennom alle årene som terapihest, sier Christine Elven som har nominert Ola Robin.

RidendeChristine har selv ridd i mange år ved Rorøs hestesportsenter, og har mang en gang vært vitne til hvor viktig Ola Robin har vært for mange av brukerne. Ola Robin har fått utrolig mye ros for sin ro og tålmodighet.

– Ola Robin er virkelig en partner uten like. Noen hester har begrensinger og områder de ikke kan hjelpe til på, men med Ola Robin er det ikke en ting han ikke kan gjøre. Han er rolig og stødig og utstråler en trygghet som er utrolig viktig for de som skal motta behandling. Han har hjulpet utallige personer med å føle seg bedre både fysisk og psykisk, forteller Christine.

Historien om Ola Robin varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

– Pågangsmotet han viser og hjelpen han gir hver dag til tross for sin voksne alder synes vi i juryen er utrolig imponerende. Bakgrunnen for Norges dyrehelter var et ønske om å sette fokus på dyrenes innsats i samfunnet og det er ingen tvil om at Ola Robin har gjort en uvurderlig innsats for svært mange mennesker, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn