Blir Femundsløpet «Biskebeineren»?

Nøden lærer naken kvinne å spinne, er et mye brukt uttrykk. Det kan være nøden, som får eierne av Femundsløpet AS til å se til Lillehammer. Skiløperne og syklistene har fått hvert sitt kjempearrangement, med målgang på Lillehammer. Kanskje håper Femundsløpet AS på en liknende suksess for hundekjøring. Når det gjelder økonomien til Femundsløpet, slik den har blitt med det nåværende opplegget, er budskapet på proff.no klinkende klart: Ikke tilfredstillende!

Økonomiinformasjon om Femundsløpet på oroff.no
Økonomiinformasjon om Femundsløpet på oroff.no

Tallene for 2015 er ikke klare enda, men avblåst løp på grunn av uvær, hjalp trolig ikke. Det er mye som tyder på at Femundsløpet kjemper med ryggen mot veggen. Valget om å prøve målgang i Lillehammer kan synes som et desperat forsøk på å gjøre arrangementet til en økonomisk suksess.

Kontrasten fra Femundsløpets økonomiske mareritt, til Birkebeineren og Birkebeinerrittet er enorm. Birken AS omsetter for nærmere 100 millioner kroner i året, og sitter igjen med 10 millioner i pluss.

Det kan virke naturstridig å ha målgang på et Femundsløp ved Mjøsa, og da kan kanskje et nytt navn, som «Biskebeineren» være på sin plass.

En anne årsak til at Femundsløpet ser til Lillehammer, kan være eiersitsen. Femundsløpet ble etablert på Røros, og mange Rørosinger har et eierforhold til løpet, men majoriteten av de virkelige eierne, aksjonærene, er ikke Rørosinger.

 

Skjermbilde 2016-02-04 kl. 20.47.07

 

mmm

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn