Stenging var varslet

Geir Wagnild i Statsskog er overrasket over at hytteeierne anmelder sperring av veien over Egga, selv om reaksjoner var ventet. Han viser til at hytteeierne i to brev, var varslet om at veien ville bli stengt, dersom den ble brøytet. I brevene skriver Statsskog også at de ser på en eventuell brøyting som ulovlig.

– Vi er uening i at hytteierne har den veiretten de hevder å ha. Vi har ei 45 år gammel avtale med Røros idrettslag, som vi ønsker å videreføre. Vi mener hytteeierne ikke har noen veirett, Vi kan ikke se at de har dokumentert noen veirett. Hytteierne har ikke opparbeidet noen rett til å brøyte veien, i og med at det aldri har vært brøytet der. Da vi fikk melding om at veien var blitt brøytet i romjula, bestemte vi oss for å stenge veien, sier Wagnhild til Rørosnytt.

Stenging i dag, ble varslet i et eget brev sendt 6. januar: (Brevet er gjengitt i sin helhet)

Røros vestre statsskog – vinterstenging av veg

Viser til vårt brev av 04.12.15 vedr. rettighetsforhold til veger m.v.

Her ble hytteierne i Langegga bedt om å respektere pålegget fra grunneierne om ikke å brøyte vegen inn til hyttene.
Vi har nå blitt gjort kjent med at det er brøytet to ganger i etterkant av denne henstillingen.

Vi ønsker å forholde oss til avtalen med Røros Idrettslag vedr. skianlegget, og ser oss av den grunn nødt til å foreta fysisk stenging av vegen ved oppslagstavla ved starten av traseen.

Det er gjort avtale med enterepenør om å utplassere et stengsel i løpet av mandag 11.01.2016. Stengselet vil bli fraktet bort når vegen er farbar til våren.

Statskog SF
Geir Wagnild

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest