19.utgaven av Elden starter i morgen

Foto: Tore Østby

I morgen formiddag starter den 19. utgaven av Elden, når øvingene til årets oppsetning starter opp på spelplassen ved slegghaugene. Det er sang og talerollene som begynner øvingene denne helga, fra og med neste lørdag er det fullt ensemble.

– Vi starter med informasjonsmøter. Det er mange nye som er med i Elden også, så vi må forklare dem litt om Elden. Hvordan det er, at vi er på et verneverdig område. Elden er det eneste friluftsteateret i hele Norge som spilles på et verneverdig område. Vi må ta vare på det, passe på området, og snakke litt om hvordan vi gjør det i Elden og opplegget. Hele prøveplanen er lagt så folk vet jo når de skal øve og sånn men det er nå litt å sette seg inn i. Det er øvelse hele tiden, først og fremst med skuespillere, musikalskleder skal være her og være en repetitør og dobbelt sjekke at alle toneartene er rett og sånn. Det er nytt crew så da er det nye tonearter også, sier daglig leder i Elden, Siri B. Gellein.

Lørdag 14.juli er det siste mulighet for å registrere seg som frivillig, etterpå går programmet i trykken. Elden 2018 har premiere 25.juli.

– Da blir det fullt trøkk fra morgen til kveld, hele tiden frem til førpremieren som i år er en ordinær førpremiere, men det er mulighet også for publikum til å kjøpe billetter til den i år. Så den er ikke bare forbeholdt frivillige, men også for publikum, sier Gellein.

Daglig leder i Elden, Siri B. Gellein. Foto: Tove Østby