Workshop i digital musikk

Øyvind Gravvik Hånes og Trygve Joachim Andersen skulle holde kurs i digital musikk.

Førstkommende søndag, 11.februar blir det arrangert workshop i digital musikk på Ungdommens Hus Røros. Det er UKM som er arrangør.

– Det er ingen krav til musikkunnskap – verken å kunne spille eller synge – det holder å være interessert, og syns at det å leke med lyd og opptak er gøy! Workshopen er for de mellom 13 og 20 år. Påmeldingsfrist 8. feb, sier Ane Linn Haagaas, UKM-kontakt i Røros kommune.

Workshopen går ut på at det skal tas opp lyder med mobilene og så bruke disse lydene til å lage musikk på data. Det kan være lyden av et tramp i bakken som brukes til å lage en trommebeat eller lyden av en ringeklokke som kan brukes til å lage en synth.

Kurset holdes i forbindelse med UKM Røros som arrangeres 9.-11. mars. Kanskje kan noe av det som lages på workshopen brukes til å melde seg på UKM. 

Kurset er gratis. Kursdeltakerne skal helst ta med egen pc, ellers fikser arrangøren alt annet av nødvendig utstyr. Det blir også litt frukt og snacks å spise på i løpet av dagen. Påmelding til Ane Linn Haagaas eller skrive at man vil være med under selve arrangementet på facebook er også greit. Maks antall deltagere på kurset er 15 stk. Arrangøren takker UKM Norge for muligheten til å gjennomføre denne workshopen. Kursholdere er Øyvind Gravvik Hånes og Trygve Joachim Andersen.

Trygve Joachim Andersen:
Svenskfødt glåmosing, bosatt på Røros med bokmålsdialekt.

Utdanning: Musikk, dans og drama på NØVGS og Musikkdesign på Høyskolen Kristiania.
Musikkerfaring: Tok gitartimer gjennom kulturskola. Har spilt i flere band siden videregående, både på Røros, i Bergen og Trondheim. Har vært med og arrangert flere konserter i Trøndelag, og spilt på mange scener rundt om i fylket med bandet DAB. Vi ga også ut en EP med dette bandet i fjor høst, spilt inn og utgitt av og med oss gutta i DAB.

Pedagogisk erfaring: Jobbet som gitar-/basspedagog på Røros kulturskole et helt år, og har ellers vikariert mye der i fjor og i år.

Øyvind Gravvik Hånes:
Utflytta Rørosing med blandingsdialekt.

Utdanning: Studiespesialisering på Røros VGS, Musikkdesign på Høyskolen Kristiania og pedagogikk ved NTNU.

Musikkerfaring: Spiller gitar og tidvis piano, samt har erfaring med produsering og opptak av
musikk i studio. Har spilt i flere band, både på Røros, i Bergen og Ålen.
Spiller i bandet DAB og fungerte som hovedkomponist, produsent og miksetekniker på utgivelsen Rastløs EP som kom ut i fjor høst.

Pedagogisk erfaring: Studerer pedagogikk i Trondheim, jobber som guide på Rørosmuseet og har hatt karriere som gitarlærer på OD-dagen for noen år tilbake.