Vil åpne Falkbergets hus på 140-årsdagen

Akkurat nå legger Roar Sundt, Jarle Østgård, Harald Hauge, Hilde Bergebakken fram forprosjektrapporten for Falkbergets hus på Røros. Gruppa legger fram en grundig rapport, med meget offensiv tidslinje mot et klart og tydelig mål: Åpning av Falkbergets Hus på Johan Falkbergets 140 års fødselsdag Jubileum feires i eget hus. Johan Falkbergets 140-årsdag er 30. september 2019.

Engasjementet for prosjektet er stor, også utenfor Røros. 30.sept 2016 holdes gudstjeneste i Nidarosdomen på Johan Falkbergets fødselsdag med påfølgende markering med samarbeidspartnere i Trondheim.

Det er et stort arbeid som gjenstår. Finansieringen og utformingen av huset må på plass. Det arbeides med 3 årig finansiering av ledelse og framdrift av prosjektet. Samlokalisering med Røros bibliotek må avklares.

Neste år starter arbeidet med å få på plass finansiering av drift, blant annet arbeid med å komme inn på riktige offentlige budsjetter slik at det finnes en base for drift i bunnen.

Forprosjektet har mottatt tilskudd på 650.000,- kroner. Sør-Trøndelag Fylkeskommune behandler en søknad om tilskudd senere i år. Disse har bidratt:

Skjermbilde 2016-06-08 kl. 19.28.33

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn