Videre på første forsøk

Peder Angel Lundquist Langen. Foto: Tove Østby

Til daglig går Peder Angel Lundquist Langen i 8.trinn ved Røros skole. I helga skal han representere Røros på UKM regionfestival i Bjugn.

Det er første gang Peder Angel deltar i UKM, og han er veldig glad for at han gikk videre fra den lokale mønstringen. Han synes det var ganske greit å være UKM deltaker på Røros tidligere i vår. Det var med mange som han kjente, og det gjorde at han ble litt tryggere.

– Jeg ble med fordi jeg hadde lyst til å vise hva jeg kan og hva jeg gjør, sier Peder Angel Lundquist Langen.

I år valgte han å delta med musikk og sangen ”Å kunne æ skrive”. Denne sangen var også med på teaterstykke som Peder Angel hadde sammen med klassen sin før jul.

– Det er en sang som er spesiell for meg. Sangen er så fin, og jeg hadde hørt den før, sier Peder Angel.

På den lokale UKM-mønstringen hadde han med far John Arne Langen på gitar, far skal også være med på scenen i Bjugn.

Peder Angel synger mye. Han har sunget siden han var liten. Første gang han opptrådde var han 7-8 år gammel, da var han med i ”Skolens Talenter”, som han vant. Peder Angel flyttet til Røros da han begynte i 5. klasse. Han gleder seg veldig til helgas Region-mønstring i Bjugn.

– Jeg er spent på hvordan jeg klarer meg der. Og det er spennende å møte folk fra andre steder, og hva de viser frem, sier han.

I tillegg til å synge spiller Peder Angel også trommer, og er skuespiller. I juleforestillingen «En julefortelling» som 8.trinn hadde før jul i fjor hadde han rollen som Ebenezer Scrooge.

– Jeg har ingen planer fremover, tar det som det kommer, avslutter Peder Angel.

Her er Peder Angel på scenen i Storstuggu under UKM Røros 2018:

Fakta UKM regionfestival – Bjugn 13. 15. april:

6 forestillinger og 115 sceneinnslag
69 unike kunstbidrag
9 filmer
51 unge arrangører + studenter fra Nord universitet
Ca. 450 ungdommer