Foto: Tore Østby

Veien blokkert med stor stein

Krangelen mellom hytteeiere i Langegga og Røros Idrettslag om bruken av Langegga tok i dag en ny vending. I romjula ble veien brøytet, og skiløypene i lysløypa ble dermed radert ut. I dag var det grunneier Statsskog, som la inn et tungt argument i saken.

Langegga inngår som en del av Røros Idrettslag sin lysløype i området. Om sommeren brukes veien som adkomst til flere hytter i området. De siste årene har det vært en relativt heftig krangel mellom idrettslaget og hytteeierne om veiretten. Det har også vært flere tøffe diskusjoner rundt skyskytteranlegget, som ligger midt i hytteområdet. Der har det manglet både byggesaksbehandling og godkjenning av skytebanen. Det pågår nå en prosess, for å få alle tillatelser på plass. Hytteeierne krever at skiskytteranlegget legges ned.

Statsskog er grunneier i området, og avtalen om bruks ar området til fritidsaktiviteter er mellom Statsskog og Idrettslaget. Det har vært stor aktivitet i området, og to av de som startet treningen her, er nå tatt ut til junior-VM.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest