Varmt møte med biskopen

Biskop Herborg Oline Finnset har vært på Rørosbesøk i dag. I kveld var hun på kulturkveld i Røros kirke. Her ble hun intervjuet av Tore Østby. Foto: Jo Ryen

Mens minusgradene var mange på utsiden fikk biskop Herborg Oline Finnset en varm opplevelse i Bergstadens Ziir i kveld. Harald pres hadde sydd sammen en allsidig kulturkveld.

Kvelden åpnet med Røros Soul Children før Arnfinn Strømmevold sang om vaskarryssen. Kvelden bød på flere musikalske høydepunkter som da Kirsti Sæter sang med sitt barn på armen, Stephen Hicks viste litt av sitt viritouse orgelspill og Vilde S. Johnsbråten fremførte en sterk versjon av «Summertime». Kulturkveldens mest spektakulære innslag kom da spellmann Inge Gotland monterte på igjen en streng som løsnet på felen og stemte den opp igjen midt under fremføringen.

Biskopen ble intervjuet av Rørosnytt´s redaktør Tore Østby. Hun var i intervjuet opptatt av å være raus mot alle meninger. Det ble snakk om bl.a. kirkens skilsmisse med Staten, historie og fremtidshåpet for Den Norske kirke.

Røros Soul children. Foto: Tore Østby
Arnfinn Strømmevold. Foto: Tore Østby

 

Kirsti Sæter og Vegar Dahl. Foto: Tore Østby
Inge Godtland og Helge Solsten. Foto: Tore Østby
Vilde S. Johnsbråten og Stig Johnsbråten. Foto: Tore Østby