Vårkonsert med unge talenter

Røros Storband har også i år invitert med unge talenter på sin Vårkonsert. Foto: Arne Grådal

I morgen, fredag 12.mai inviterer Røros Storband til sin tradisjonelle Vårkonsert i Storstuggu. Det er 6. gang Storbandet arrangerer Vårkonsert, også denne gangen har de invitert med unge talenter fra kulturskolene i Røros, Tolga, Os og Holtålen.

På konserten deltar 4 kulturskoleelever fra Røros, 3 fra Tolga, 4 fra Os og 2 fra Holtålen. Det er fleste elever med sang, en på klarinett og en på saksofon. Publikum får bla. høre Crazy little thing called love, Route 66, All by myself og It`s raining men. Kulturskoleelevene har fått en del sanger som de kan velge mellom, og noen har egne ønsker. Storbandet ska også spille noen låter selv.

– Jeg tror det er stort for elevene å være med på Vårkonserten vår. Det er artig å komme å synge med Røros Storband, sier Rolf Hamland som er dirigent i Røros Storband. Han legger til at det også i år blir pause med påsmurt.

Røros Storband har 20 medlemmer, bandet øver hver tirsdag. Storbandet startet i 1978, og var da en del av skolekorpset og med folk fra Janitsjaren.

– Over 100 personer har vært inn Røros Storband siden starten, sier Rolf.

Storbandet har hatt fire dirigenter: Jostein Løkken, Roar Sundt, Sven Arne Sørum, og nå Rolf Hamland.

Rundt 1982-83 fikk Storbandet eget styre.Midt på 1990-tallet var det få folk i Storbandet, og det var lite med inntekter. De måtte da si opp Sven Arne som var dirigent. Etter hvert ble det samarbeid med Litjbandet på Os.

– Da fikk vi med Osinger. Og etter hvert er det kommet med noen fra Tolga, Tynset og Hodalen, avslutter Rolf.

Foto: Arne Grådal