Utstilling i stallen for 5.gang

Toril Kojan skal ha kunstutstilling i stallen på Christianus Sextus i helga. Foto: Tove Østby

Også i sommer stiller billedkunstner Toril Kojan ut noen av sine bilder i stallen på Christianus Sextus under utendørsforestillingen. Det er forestillingen «An-Magritt – på egen hand», som vises på Sextus i helga. Dette er 5. året Toril har kunstutstilling i stallen på Christianus Sextus. Toril er også grunneier av Christianus Sextus.

– I år blir det stort sett akvareller i forskjellige formater. Det er enklere å få med seg enn malerier. Det vil være for det meste akvareller med tema fra Sextus, men nytt av året er et par bilder av rypa. En av fjellets flotte skapninger og sikkert en viktig del av næringsgrunnlaget den gangen, sier Toril Kojan.

Toril Kojan. Foto: Privat

Toril er født og oppvokst på Majorstuen i Oslo. Hun jobbet mange år i reklamebransjen. Da Toril var 50 år gammel fant hun ut at hun ville starte et kunstmagasin. Hun hadde da for alvor begynt å male igjen og fant ut at det manglet et blad for folk som malte og tegnet her i landet. Og det manglet både i Sverige og Danmark også.

Toril så det som en flott forretningside med et stort potensial. Og det ble en realitet. «Kunst for Alle» så dagens lys i april 1995. Toril drev magasinet frem til hun solgte det i 2010. Da ble det slått sammen med Aktuell Kunst og ble til magasinet KUNST. Hun jobbet for KUNST i 3 år etter at hun solgte det.
Toril er også utdannet kunstterapeut. Hun har også malt Rørosmotiv, og noen av dem er innkjøpt av Rørosbanken.