Unge skuespillere presenterer seriøs teaterkunst

Skuespillere: Hillevi Andersen og Vilde Lilleeidet. Foto: Tove Østby

Det var en gang et talent som hette Bergstadens Shakespearianerensemble. De hadde laget et utdrag fra stykket «Intermezzo» av J. Giraudoux. Deltakerne består av Hillevi Andersen på 11 år og Vilde Lilleeidet på 13 år, regi er av Arnt E. Bukkvoll. De bestemte seg for å dele sitt talent med et publikum og meldte seg på UKM Røros 2018. Her og nå får du et lite innblikk i det du har i vente til UKM-helga 9. – 11. mars.

Både Hillevi og Vilde er veldig glad i å synge. Begge to er med i Røros Soulchildren. Her  øver de til UKM Røros 2018.

Intermezzo er et seriøst teaterstykke med barneroller, det synes initiativtaker Arnt E. Bukkvoll er spesielt spennende. Arnt Erik har oversatt stykket fra fransk til norsk.

– Vi prøver å slå et slag for den seriøse teaterkunsten. Intermezzo er et voksenstykke med barneroller, sier Arnt E. Bukkvoll.

Hillevi og Vilde meldte seg på UKM fordi de synes det er gøy å holde på med teater, og hadde lyst til å vise det til flere.

– Jeg synes det er gøy å opptre og være en annen rolle enn den du selv er. Du kan være noen andre, sier Vilde Lilleeidet.

Bergstadens Shakespearianerensemble øver hjemme hos Arnt Erik Bukkvoll. Noen ganger møtes alle som er med i stykket, av og til møtes bare «småpikene». Arnt Erik har en liten scene hjemme hos seg der skuespillerne øver på hvordan de skal stå på scenen og scenografi.

I mars skal Bergstadens Shakespearianerensemble vise frem Intermezzo i Gropa på Storstugga. Det er flere enn Hillevi og Vilde som skal være med på den forestillingen. Publikum på UKM får se et lite utdrag av Intermezzo.

Både Hillevi og Vilde var med på UKM Røros i fjor, og de har god erfaring med å være UKM-deltaker.

– Man gjør ting foran andre og blir tryggere på å stå på scenen og tørre å vise frem det man kan, og ikke være redd for å dumme seg ut, sier Vilde.

I fjor deltok Hillevi med tegning. I år skal hun være konferansier i tillegg til å være med Bergstadens Shakespearianerensemble.

Vilde var i fjor med i film og spilte kornett. I år er hun med i to teaterstykker, Intermezzo og «Tornerose». I tillegg skal hun synge en sang som heter » Selmas sang», og hun skal spille på kornett.

– Selmas sang er en veldig fin sang som har en tekst som jeg liker veldig godt. I Tornerose skal jeg synge og ha replikker, sier Vilde.

Hillevi og Vilde gleder seg til UKM Røros 2018, og de anbefaler andre å bli med på UKM.

– Det er veldig, veldig gøy å være med på UKM. Man lærer masse og får nye venner, sier Vilde.

Om UkM

– Ønsker du å skape noe, møte likesinnede og utvikle talentet ditt? UKM er en møteplass for ungdom og kultur, der vi skaper noe sammen. Her kan du vise frem det du brenner for, eller hjelpe andre å bli sett. I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans, sier Paula Brouwer i UKM Røros.

Årets UKM

I 2018 foregår UKM Røros på to steder – fordelt på tre dager. Helgen starter på Ungdommens hus den 9. mars, og forsetter på Storstuggu den 10. og 11. mars. Arrangøren ønsker at UKM skal være mer sosialt, avslappa og moro enn før.

Hvordan melder du deg på?

All påmelding skjer her på hjemmesiden https://ukm.no/roros/ . Deltakerne får tilsendt informasjon om oppmøtested- og tid når påmeldingsfristene har gått ut. Det er UKM-squad, som så klart består av ungdommer, og lokalkontakten som har ansvar for arrangementet. Programmet oppdateres fortløpende.

Klare for UKM Røros 2018: Arnt E. Bukkvoll, Hillevi Andersen og Vilde Lilleeidet. Foto: Tove Østby