Unge kunstnere

Unge kunstnere sammen med kunstner Justin Chirico. Foto: Tove Østby

6 uker i høst har det vært arrangert tegne og malekurs med kunstner Justin Chirico på Fjøsakademiet. Kurset har vært for barn og ungdom, og heter «Ung kunstner». Kurset ble avsluttet på søndag med en utstilling der de unge kunstnerne presenterte sine bilder. Alle elevene har et bilde hver som skal stilles ut på Ertzheidergården.

– Barna er virkleig fantastisk og en fornøyelse å jobbe med. De lar seg ikke avlede, men fokuserer godt. Og tiden går fort, 2-4 timer er borte på et øyeblikk. Vi brukte lite referanser, litt fokus men mest fra hode og fantasi, sier Justin Chirico.

Ung kunstner hadde fokus på å tegne med pasteller og male akvareller. Kunstnerene ble inspirert av dyr og skapninger. De unge kunstnerne tenkte på makten av sine minner og styrken av sin fantasi.

– Det var morsomt å la ungene arbeide stort. De liker å bre seg utover og stå opp, og åpne seg opp. Noen startet med å skrive, de skrev fra fantasien og brukte sine følelser. De ble ikke tvunget til å male eller tegne virkelighejten, slik ble det fargerik kunst med mye følelser. De var også spennende når vi inviterte dem til fremtidstekning. Barna kom opp med mange symboler og fremtidsdyr. Dette kom frem både i tekst og bilder. Mange bilder med is og kommentarer om naturen. Så sa noen av barna jeg kan ikke male et tre eller en bil fordi jeg ser det ikke. Da fikk de beskjed om å lukke øynene og tenke på det. Og fantasien var stor, sier Justin Chirico.

Driver av Fjøsakademiet, Lindsay Winfield-Chislett var imponert over de unge kunstnerne.

Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby
Foto: Tove Østby