Unge forskere

De unge forskerne har jobbet med ulike eksperiment på sommerskolen. Foto: Tove Østby

Denne uken har Forskerfabrikken arrangert sommerskole på Røros. 17 unge forskere i aldersgruppen 9 – 11 år har deltatt på årets sommerskole, som har vært i lokalene til mellomtrinnet ved Røros skole. Skoledagen har vært fra kl. 9 – 15. Dette er 2. året Forskerfabrikken har sommerskole på Røros.

Forskerfabrikken har arrangert sommerskole og andre fritidskurs i forskning siden de ble etablert i 2002. I år har det vært arrangert 250 sommerkurs. Fabrikkens visjon er at forskning skal bli en like naturlig fritidsaktivitet som for eksempel fotball og dans.

Foto: Tove Østby
– Vi prøver å vekke interessen for realfag. Gjennom eksperiment synes elevene det er veldig artig. Vi ønsker å vekke forskerspiren, sier kursleder Guri Haugen til Rørosnytt.
 På årets sommerskole har det bl.a. blitt jobbet med skjelettforsøk og geologi.
 – Vi har bl.a. sett på ulike ledd i kroppen og hvordan ulike dyr er tilpasset det miljøet som de lever i, sier Guri. Hun håper at elevene fortsetter å forske også etter at sommerskolen er ferdig. Elevene får et steinsett og en lupe av Forskerfabrikken slik at de kan fortsette å forske.
 – Elevene har vært engasjert denne uken. Vi starter hver dag med matte-gåter som elevene skal prøve å løse. Da får elevene litt regne-trening også, sier Guri.
 Ukens mest populære aktiviteter har vært å lage vulkan, Non-stop-jakt og bruk av PH-papir.
Foto: Tove Østby
Unge forskere sammen med kurslederne Guri Haugen og Sverre Tårland Harborg. Foto: Tove Østby