TV 2 sender hele Femundløpet

Foto: Cilje Helen Abelsen Moe

TV 2 skal sende Femundløpet i februar og planlegger omfattende dekning av hundeløpet og folkefesten på alle TV 2s plattformer.

Fredag 10. februar går startskuddet for årets Femundløp. 150 hundespann slippes løs nederst i Kjerkegata på Røros, omringet av store mengder av tilskuere.

Hundeløp og folkefest

Femundløpet er ikke bare et hundeløp, det er en festival. Turister fra fjern og nær kommer til Røros i februar for å oppleve verdensarvstedet og det regionen har å tilby.

– TV 2 har i flere år laget innhold fra Femundløpet, men i 2017 tar vi konkurransen på skikkelig alvor. Femundløpet er en folkefest, hvor mennesker fra hele verden får oppleve Norge på sitt beste. Det blir det godt tv av, sier utviklingssjef i TV 2, Ola Gråberg.

TV 2 vil sende F-600 løpet i sin helhet.

– Vi begynner tidlig om morgenen fredag 10. februar, med omfattende studiosending fra Røros. Direktesendingene vil gå i sin helhet på TV2.no og TV 2 Sportskanalen fra fredag til mandag. På kvelden vil det gå et magasin, med det beste fra dagen, sier redaksjonsleder Åse Linda Tynning.

Sterkt TV 2-lag

«God morgen Norge»-anker Siri Nilminie Avlesen-Østli er programleder og Jørn Sundby blir hovedkommentator. Begge har lang erfaring fra tv, og hadde sentrale roller under TV 2s OL-dekning.

– Vi har et solid team på plass under Femundløpet, og nå gleder vi oss til å fortelle historiene og vise bilder fra en av landets mest spektakulære arenaer, sier Gråberg.

TV 2 og Femundløpet AS jobber sammen om produksjonen. Femundløpet arrangeres i år for 28. gang, og hver gang kommer 700 frivillige til Røros og sjekkpunktene langs traséen i Nord-Østerdalen for å jobbe med konkurransen.

– Dette er stort for alle involverte i Femundløpet. En slik produksjon vil være med på å løfte Femundløpet til å bli landets beste langdistanse hundeløp, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll.

 – Unik mulighet for regionen

– Vi har jobba med å få i stand avtalen med TV 2 av flere grunner. En ting er at det kan hjelpe Femundløpet til å bli landets beste langdistanse hundeløp. Samtidig ser vi på dette som en unik mulighet til å utvikle reiselivet i regionen videre og befeste Røros som landets lokalmathovedstad, sier prosjektleder i regionrådet for Fjellregionen, Jon Frydenborg.