Turbulent måned ga noe bedre tall enn ventet

Rørosvinteren krever skikkelig snøryddingsutstyr, her er Røros lufthavn sin Øveraasen RS-400 sope- og blåsemaskin som er et godt hjelpemiddel for å holde rullebanen åpen under vinterforhold. Foto: Geir Tore Myran.

Trafikktallene for januar 2018, viser totalt 1647 reisende over Røros lufthavn. Dette er en nedgang på 11% målt mot januar 2017, men fortsatt en økning på ca. 16% målt mot samme måned i 2016, skriver Røros lufthavn i en pressemelding.

Hovedårsaken er antallet kanselleringer, som ble 14 i januar, mot 4 i januar 2017. Temaet har vært omtalt i media, og Widerøe har selv oppgitt vær, fly med teknisk trøbbel og mannskapsmangel som årsaker.

– En kan imidlertid allerede nå si at regulariteten så langt i februar er forbedret sammenlignet med januar.  Punktligheten i januar ble også betydelig bedre enn i desember 2017, sier lufthavnsjef ved Røros lufthavn, Gudbrand Rognes.

Antallet flybevegelser ble totalt 119, en økning på 15,5% målt mot samme måned i fjor. Antallet flybevegelser var som kjent betydelig høyere tidligere, noe som skyldtes skoleflyaktiviteten hos Rørosfly AS.

Det er sunt med engasjement rundt flyplass og flyrute, det viser at regionen er avhengig av et godt og velfungerende flytilbud.

Rognes velger derfor avslutningsvis å sitere lederen i Arbeidets Rett 24. januar i år: – Både privat og offentlig virksomhet, reiselivet og kurs og konferanse-virksomheten i regionen trenger flyruta.