Tre NM-medaljer til Geir

Styrkeløfter Geir Bedin. Foto: Privat

NM styrkeløft utstyrsfritt for ungdom, junior og veteraner går i disse dager av stabelen i Askimhallen. Stevnet har 238 deltakere, og det løftes fra i går og frem til søndag. Røros Styrkeløftklubb stiller med to løftere, Geir Bedin og Hilde Haavik.

Geir Bedin var i ilden i går og prestert et godt stevne i klassen inntil 83kg eldre veteran, det vil si aldersklassen mellom50-59 år.

Geir fikk sølv i klassen sammenlagt med 215 kg i knebøy, 52,5 kg i benkpress og 230 kg i markløft, totalt 497,5 kg.

I tilllegg presterte han å flytte den norske rekorden i knebøy to ganger. I går morges var rekorden 206,5 kg, Geir løftet 207,5 kg i sitt andre løft og klinket like godt til med 215 kg i sitt tredje løft.

Det gode knebøyresultatet ble i tillegg belønnet med en sølvmedalje uansett vektklasse i aldersklassen 50-59 år.

– I benkpress blir det Geir taper sammenlagt, men likevel imponerende at han løfter 52,5 kg med den ene hånden han har, sier lagleder Grete Nessø.

Markløft er den tredje øvelsen, og her ble det spenning til siste løft. Konkurrenten som ledet kunne slås om siste markløft på 250 kg ble med opp, men det kom ikke opp denne gang. Markløftresultatet på 230 kg ga en sammenlagtsum som holdt til sølv sammenlagt i klassen samt bronse i markløft uansett vektklasse.

I dag løfter Hilde Haavik for Røros Styrkeløftklubb