Tradisjonell martna i Finborudgården

Martnasstemning i Finborudgården. Foto: Tove Østby

Også i år er Nord-Østerdal Lasskjørarlag å finne i Finborudgården i Mørkstugata på Røros, under Rørosmartnan. Og tradisjonen tro blir det liv og røre, buskpell, handel, hest og martnasliv i den gamle handelsgården. Noen faste poster står på programmet, bl.a Ord for dagen hver morgen – ei trivselsstund ved bålet for gårdsarbeiderne og publikum. Hestene ankommer Finborudgården tirsdag 20. februar ca. kl. 14.

Onsdag er det Fylkesordfører Arnfinn Negård som skal ha Ord for dagen, denne dagen skal det også være bakgårdskonsert med Alvdølene Martin Follstad og Halvor Riset Granrud.

Torsdag er det Trond Leet og Halvor Riset Granrud som skal ha Ord for dagen. Stjørdal Mannskor gjester gården, og det blir bakgårdskonsert med Bendik Qvam og Synnøve Brøndbo Plassen.

Ord for dagen på fredag er ved Halvor Sveen, Rendøl og Farmenvinner. Og Alvdal Spellmannslag underholder denne martnasdagen.

Lørdag er det Gunhild Finborud Nøren som skal ha Ord for dagen. Hun forteller gårdens historie. På lørdag blir det også bakgårdskonsert med folkemusikeren Ole Nilsen.

Hver dag under Rørosmartnan blir det kanefart, lover Nord-Østerdal Lasskjørarlag.