Til topps i misse-konkurranse

Celine Herregården (t.v) ble i går kveld kåret til Miss World Norway. Her sammen med Kaja Caroline Kojan, kåret til Miss Norway og Miss Universe Norway 2017. Foto: Knut Yrvin

Missedrømmen lever videre for Celine Herregården (18). I går kveld ble hun nummer 2 i Miss Norway-finalen og skal med det representere Norge i den prestisjetunge Miss World-konkurransen i Kina i november.

– Det blir utrolig gøy å skulle representere Norge i konkurransen i Kina og med det starte et nytt kapittel. Jeg har aldri vært i Kina før, så det kommer til å bli veldig spennende, forteller en smørblid Celine.

Misse-jenta har i løpet av det siste året fartet mye rundt om i Norge i forbindelse med konkurransen, på jakt etter inspirasjon til finalekjolen. En av stedene hun og kjoledesigner Nina Thorsø valgte å besøke var Røros.

– Turen til Røros ble det som markerte starten på hele misse-turen og det var her jeg møtte Nina for første gang så jeg var litt engstelig. Samtidig var Røros et sted jeg alltid hadde hatt lyst til å dra til helt siden barndommen hvor jeg var stor fan av Blåfjell, forteller Celine og ler når hun minnes tilbake til den kalde fotoshooten i april hvor hun blant annet måtte ut klokken 5 om morgenen for å få se morgenlyset. Likevel beskriver hun det hele som en fantastisk opplevelse.

Celine iført kjolen Røragen. Bildet er tatt klokken 5 om morgenen 20. april. Foto: Silje Markussen Dale

Celine er den 3. Miss Norge-finalisten som er med kjoledesigneren på fotoshoot på Rørosvidda. Nina har selv et nært forhold til Røros og sier hun bruker Bergstaden mye som inspirasjon til kjolene hennes.

– Røros er alltid i mitt hjerte. Jeg har vært mye på Røros helt siden jeg var barn og tenker alltid på en kjole når jeg går om kring i Bergstaden eller områdene rundt. Enten det er på dagtid eller mørkeste natten, forteller Nina.

Finalekjolen endte opp med å bli en tre-farget kjole inspirert av sollyset. Kjolen bærer fargene rosa, ceriserød og rød.

– Celine ville i utgangspunktet ha en rød kjole inspirert av solen. Da jeg fikk vite det bestemte jeg at vi skulle til Røros og se på det flotte fjellyset som er der. Skulle vi bruke solen som inspirasjon måtte vi se den både ved soloppgang og solnedgang, og så se hvilke farger vi kunne finne. Vi reiste mye rundt i Norge for å finne inspirasjon og endte til slutt i Bodø hvor vi bestemte oss for hvordan den endelige kjolen skulle bli, men det var Røros la grunnlaget for den, forteller designeren.

Celine sier hun nå kommer til lade opp med noen dagers pause før hun retter fokuset mot konkurransen i Kina som avholdes allerede 18. Hva som helt kommer til å skje fremover er hun usikker på, men at hun gleder seg er det ingen tvil om.

– Konkurransen har vært beinhard, så jeg ser frem til noen dager pause nå. Hva som kommer til å skje fremover vet jeg ikke siden jeg selv ikke helt vet hvordan en slik konkurranse fungerer. Det kommer nok til å bli prøving av nasjonalkjoler og mye forberedelser opp mot konkurransen, så det nok mye gøy som står i vente, avslutter  Celine.

Celine i kjolen Jøsnavollvegen. Foto: Silje Markussen Dale