Ti og tu sta’a med Bergstadkoret

Bergstadkoret. Foto: Tove Østby

Røros har noe så sjeldent som et scenisk kor denne våren. Et scenisk kor lager konserter og forestillinger som kombinerer korsang og andre sceniske uttrykksformer så som musikkspill, musikaler og teater. Og alle disse uttrykksformene tar Bergstadkoret mål av seg å presentere på forestillingen: «Ti og tu sta’a – en musikalsk reise».

Dette skal bli en ellevill historie fortalt med ulike virkemidler som revy, felespill, band, koreografi, dans, kostymer og smashing lyd, lys og mere til, lover Bergstadkoret.

Nå øver koret for fullt til helgas forestillinger:

– Vi tar mål av oss å få publikum til å å både le og bli berørte av vakker musikk. Med øvinger og tekstskriving som har vært utført siden i fjor vår, vil dette forhåpentligvis bli en milepæl i korets historie. Vi gleder oss til å vise fram oss på denne måten som tross alt er et stykke fra fra ordinær korsangoppstilling, sier korets dirigent Berit Konstad Graftås.

– Vi har lagt vekt på å skape en historie i forestillingen, og den skal selvfølgelig være passe ellevill, sier instruktør Rulle Smit som er kjent for å gjøre regijobber som både løfter publikum og aktører. Vi har en rød tråd, mer om den enn ufrivillig singel må du kanskje vente til premieren med å få, legger hun til.

– Det har vært en fryd å få være med å markedsføre forestillingen og den har virkelig tatt av på nett, legger Elin Viken fra korets markedsføringsgjeng til.

«Ti og tu sta’a – en musikalsk reise» vises på Storstuggu førstkommende lørdag og søndag. Musikere på forestillingen er Jens Nyplass, Tore Reppe, Håvard Dahl og Erik Roll.

I helga deltok Bergstadkoret på Røros Janitsjarorkester sin jubileumskonsert i Røros kirke. Foto: Tove Østby