Thomasgaarden kafé åpner på lørdag

Fjelljentan: Janniche Westum og Marthe Nilsgård Øiseth. Foto: Tove Østby
 Førstkommende lørdag kl. 11 åpner Thomasgaarden kafé. Det er Marthe Nilsgård Øiseth og Janniche Westum som er de nye driverne av Thomassgaarden. Sammen ha de to jentene etablert firmaet Fjelljentan, og de tok over lokalet 1.oktober.

 

– Etter at vi tok over lokalet har vi blitt her både sent og tidlig, sier Marthe Nilsgård Øiseth og Janniche Westum, som gleder seg til åpningen på lørdag.

Marthe og Janniche hadde begge et ønske om å drive noe selv. De møttes i sommer og fant da ut at de hadde felles interesse. Og i løpet av sommeren var de på visning sammen på Thomasgaarden.

– Vi bestemte oss etter visningen, vi ønsket å drive Thomasgaarden. Men det var en del som måtte på plass, bl.a. finansiering og kontrakten, sier Marthe og Janniche. De legger til at de har fått en veldig kontrakt med Vegard Lie som eier Thomasgaarden.

Fjelljentan har fått tak i noen nye møbler, bl.a. har de kjøpt en sofa av etterkommerne til Martin Rønne. Sofaen er fra midt på 1800-tallet. Martin var seilmaker som var med Roald Amundsen på ekspedisjon, og var med på Fram.

Fjelljentan trives i Thomasgaarden og gleder seg til åpningsdagen.

Thomasgaarden kafé skal være en barnevennlig plass. Og Marthe og Janniche ønsker at barselgrupper skal ta turen innom og kose seg hos dem. Det er mulighet til å sette barnevognen både framfor kafeen og i bakgården. Kafeen har også en egen lekekrok for litt større barn.

– Vi har tilrettelagt for småbarnsmødre og fedre. Bl.a. har vi stellebord, og her er det stille og rolig, sier jentene.

På åpningsdagen kommer fotograf Axel Brandtzæg på besøk. Han skal stille ut sine bilder i Thomasgaarden i noen uker.

– Bildene passer inn på veggene her, sier Marthe og Janniche.

I 2.etg er Ela Monsen og Henry Solli sin permanente utstilling. På menyen hos Fjelljentan står bl.a. suppe med hjemmebakt brød. I tillegg serverer de ferske kaker og vafler. På åpningsdagen blir det servert høstsuppe. Thomasgaarden kafé skal være stengt på mandager.

– På åpningsdagen blir det en velkommensmak til de første som kommer innom, lover Marthe og Janniche.

På kvelden blir det åpningsfest med Copper City Ramblers. Til konserten kan det selges maks 70 billetter. Arrangementet har 18 års aldersgrense.

– Vi håper folk er tålmodige med oss på lørdag, sier Fjelljentan, som er spent på åpningsdagen. De legger til at de er kjempe fornøyd med at Copper City Ramblers vil spille hos dem på åpningsfesten. Og de er glade for den gode hjelpen da har fått av damene på Næringshagen.

Dette er første gang Marthe og Janniche driver noe eget. Marthe har bl.a. jobbet på Krambua og Bergstadens Hotel. Janniche har jobbet i servicebransjen i mange, mange år, bl.a. for Kunstnerforbundet i Oslo.