Teater Sommercamp på Røros

Også i sommer blir det Teater Sommercamp på Røros. Foto: Teater Sommercamp.
  1. – 29. juni blir det Teater sommercamp på Røros. Sommercampen er for barn mellom 6 – 12 år, og skal være på Røros skole. Den fem dager lange campen ender i en forestilling.

– Barna kan være med på å bestemme hvilken forestilling det blir, og hvordan det kommer til å se ut. Instruktørene er opptatte av å la barn bestemme store deler av sluttproduktet og ser på seg selv som veiledere. Det er viktig for instruktørene å ikke begrense fantasien og lekenheten hos barna. Teater sommercamp er til for å tilbringe sommerferien med å gjøre det barna liker best, sier Nils Oortwijn, i Teater Sommercamp.

Sommercampen legger også stor vekt på musikk. Barna lærer å synge kor og noen får til og med synge solo. I fjor ble sommercampen holdt i Bodø, Skjerstad og Tønsberg. Det ble i følge Nils Oortwijn en stor suksess med mange fornøyde barn. Nå blir sommercampen utvidet til flere byer, Hamar og Røros.

Teater sommercamp er arrangert og holdt av musikk- og teaterstudenter fra hele landet. De har alle erfaring som instruktører for barn. De består blant annet av instruktører som går på Teaterhøgskolen i Trøndelag.