Teater på Hagan

Västanå teater kommer til Hagakoia. Foto: Olle Hallström

Västanå teater kommer med fortelleerteater, sang og dans til Hagakoia. Rørosvennen Leif Stinnerbom driver et eget teater i Sunne i Värmland. Nå kommer en av forestillingene hans til Hagakoia. «Fjällets Siare – sagan om nåjden Nahkergöörnje» spilles en eksklusiv gang på Røros førstkommende tirsdag.

Leif Stinnerbom er velkjent for mange på Røros, etter at han hadde regien på Elden i tre år, fra 2012 – 2014. Hvert år valfarter tusenvis av publikummerer til Stinneboms enorme «berättarlada» for å oppleve de store oppsetningene hans av bl.a. «Nils Holgerssons eventyrlige reise», «En midtsommernattsdrøm» og «Gösta Berlings saga». En opplevelse som hvert år tar pusten fra de fleste med sine godt fortalte historier, sine gode skuespillerprestasjoner, sine unike kostymer og all den særegene musikken, står det i en pressemelding.

Foto: Olle Hallström

 

I tillegg til de store forestillingene sine, presenterer Stinnerbom hvert år mindre forestillinger, som sendes på turné til skoleklasser og samfunnshus rundt om i Sverige. Det er en av disse som nå kommer til Røros. Med en mindre besetning, to skuespillerer og to musikere, men med Inger Stinnerboms fargerike kostymer, Magnus Stinnerboms lett gjenkjennelige og dansbare musikk og Leif Stinnerboms fengende regi. I følge pressemeldingen er dette ei familieforestilling av de sjeldne.

Fjällets Siare – sagan om nåjden Nahkergöörnje er en forestilling basert på Valdemar Lindholms bok Solsönernas saga, som kom i 1909. Lindholm levde fra 1880 – 1947, og han var en av dem som reiste rundt og skrev ned folkeeventyr og sagn. Fortellinga som fortelles i Hagakoia førstkommende tirsdag, fikk Lindholm høre av en same i Härnösand i 1907.