Takker for seg som A-lagstrener

Håkon Breen. Foto: Tore Østby

Håkon Engzelius Breen tar ikke en sesong til som A-lagstrener på Røros. Plassryssen berget plassen i fjerdedivisjon, stiller han nå plassen som hovedtrener til disposisjon.

– I to år har han styrt skuta, men nå vil han prioritere familie sterkere. Dette er en ressurskrevende jobb, som tar mye til. Det er en stor spillerstall i Trondheim, som jeg ikke har fått møtt nok. Mye reising og familiære årsaker gjør at det blir vanskelig å gå på en ny sesong, sier Håkon Engzelius Breen til Rørosnytt.

Håkon Engzelius Breen tok beslutningen om å gi seg allerede før siste seriekamp. Det skjedde etter lang overveielse.

– Det har ikke vært enkelt å sette punktum. Det har vært to interessante år, og jeg er takknemlig for tilliten jeg er blitt vist på Røros. Det er en kjempegjeng jeg har fått arbeide sammen med. Spillerne fortjener en trener som er 100% dedikert til trenergjerningen. Jeg håper ledelsen finner en ny trener veldig snart, sier han.

Håkon Engzelius Breen forlater ikke skuta brått, men vil fortsette å bidra til en ny løsning er på plass. Når den nye A-lagstreneren er på plass, vil han gjerne jobbe med yngre spillere.

– Røros trenger flere fotballspillere. Jeg vil gjerne gjøre en innsats innen rekruttering og jobbe for å hindre frafall, sier han.

Etter de to årene sitter den avtroppende treneren igjen med mange gode minner. Han trekker fram tre høydepunkter, og to av dem er kamper mot Tydal.

– Mot Tydal ble det seier både hjemme og borte, i to gode kamper. Det største høydepunktet var siste kampen i fjorårssesongen, da vi berget plassen med scoring på over overtid, sier den avtroppende A-lagstreneren.