Stor interesse for Kunst i Bergstaden

Kunst i Bergstaden. Ari Behn, Ellen Kristine Klemmetvold, Bjørn Tore Hindklev og Øyvind Storm Bjerke. Foto: Tove Østby

Det var fullt i lobbyen hos Bergstaden Hotel i dag, når Kunst i Bergstaden åpnet årets utstilling. Kunstutstillingen ble åpnet av ordfører Hans Vintervold.

– Arrangementet har etter hvert opparbeidet seg status som en av de større arrangementene i kulturkommunen Røros. Jeg må bare innrømme at det er et imponerende  program som ligger framfor oss og som presenteres. Høydepunktene står i kø, og det er både internasjonalt, nasjonalt, regionalt og lokalt tilsnitt på det vi skal være med på, sa ordfører Hans Vintervold.

I sin åpningstale roste ordfører Vintervold det arbeidet som blir gjort for barn og unge under arrangementet, og som lar de unge få en smakebit og får ta en liten kikk inn i kunstens univers.

Ellen Kristine Klemmetvold som er redaktør for årets Kunst i Bergstaden-bok, presenterte boka, som er bok nr. 7 i serien. Boka er skrevet av Øyvind Storm Bjerke, Bjørn Tore Hindklev og Ellen Kristine Klemmetvold. Årets fire kunstnere som er Ari Behn, Sverre Ødegaard, Harald Sohlberg og Julie Ebbing er presentert i boka. Sohlberg-prosjektet som lokale unge kunstner er med på har også fått en egen plass i boka.

Publikum fikk også møte kunstner Ari Behn, professor i kunsthistorie ved UIO, Øyvind Storm Bjerke, og Bjørn Tore Hindklev. Utover uken skal det bl.a. være kunstverksted for barn, kunstsamtaler, vandring i utstillingen og litterær samtale. Kunst i Bergstaden avsluttes søndag 18.mars med vandring i utstillingen med Bjørn Tore Hindklev.

Kunst i Bergstaden 2018. Fullt i lobbyen på Bergstadens Hotel. Foto: Tove Østby
«Røros in my heart». Bildet som Ari Behn har laget til årets Kunst i Bergstaden-utstilling. Foto: Tove Østby